Werkgroepen
mei 29, 2024

Nieuwsbrief juni 2024Nieuwsbrief juni 2024

Agenda:

09 juni Aanschuiftafel
11 juni Klootschieten
12 juni Bingo
13 juni Fietsmiddag
21 juni Kermismiddag
29 juni Bleijkebus
04 juli Uitstapje Warken/Wehl
09 juli Klootschieten
10 juli Bingo
11 juli Jaarlijkse fietsdag
14 juli Aanschuiftafel
17 t/m 20 juli Fietsvakantie

Wekelijkse activiteiten:

Internetcafé: elke maandag
- van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: aanvang 19.00 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten: aanvang 14.00 uur de Horst elke woensdag


Andere activiteiten: / hoe laat / waar:

Bingo aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*
* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Keuringsdatums voor het verlengen van het rijbewijs tot eind 2024

Voor onderstaande data kan een medische keuring worden aangevraagd bij;
Francy Wicherink, 0575-463467 of Fons Stapelbroek, 06-51278593.

08 juni - 06 juli - 17 augustus - 7 november - 5 oktober
9 november en 7 december.

Klootschieten:

dinsdag 11 juni, verzamelen Dorphuis de Horst, aanvang 13.45 uur
(gewijzigde tijd) aanmelden bij Jan Haarlink tel 0575-463137 of jhaarlink@gmail.com.

Fietsmiddag:

donderdagmiddag 13 juni, 13.30 uur (start Booltinkplein). Aanmelden niet nodig
De Aanschuiftafel zondag 9 juni
Lente…Zomer… Het is nu genieten. Uitbundig bloeiende bloemen, zonnige dagen, lekker lang licht. Tijd om er op uit te gaan. Maar ook de inwendige mens moet versterkt worden, en daar zorgt de groep van Ans Kelderman voor, uw smaakpapillen zullen dansen van plezier! Kom en geniet!
Vanaf 12.30 uur bent u welkom en om 13.00 uur beginnen wij met het eten.
Tot ziens bij Wijngaard Um D’n Olden Smid. De kosten zijn € 10,= p.p.
Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink, tel. 0575-464170 mobiel 06-12 51 88 7
of m.hilderink@kickxl.nl . Wilt u worden opgehaald en weer thuisgebracht; dan graag vermelden!
De kosten hiervoor zijn € 2,= p.p. en vanuit Zelhem €3,= p.p.

Kermis Keijenborg

Op 21 juni ’s middags om 14.00 uur start de kermis in de cafétent speciaal voor ons: senioren, maar ook vriendengroepen en buurtjes zijn van harte welkom. Schuttersgilde St. Jan trakteert op koffie met cake en u krijgt de eerste consumptie van hen aangeboden. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het altijd een gezellige middag is. Er staan voldoende stoelen, de muziekkeuze is speciaal afgestemd op de doelgroep: De Sleppers spølt op ut geheur veur ieder wel wat. Dansmuziek, polonaise, metzingers, alles kump an bod.
Wi-j zeet ow dan geerne!

De Bleijkebus

Op zaterdagmiddag 29 juni is er een uitstapje met de Bleijkebus .
Evelien en Ellie zorgen deze keer voor de begeleiding, tevens zal Tonnie jullie op de plaats van bestemming brengen. Mocht u zelf ideeën of suggesties hebben over een leuk uitje, overleg dit dan met de begeleiding.
U wordt ’s middags om ca. 13.00 uur opgehaald en aan het eind van de middag weer thuis gebracht. Kosten zijn: € 20,-- per persoon.
Opgave/ informatie: Evelien Takkenkamp, tel.:06-11221577 of evelientakkie@hotmail.com

Uitje op donderdag 4 juli

Wij willen u nu al vertellen, dat we een uitje met busjes en auto’s gepland hebben op
donderdag 4 juli. Om ca. 13.00 uur vertrekken we naar Warken een buurtschap bij Warnsveld waar we een bezichtiging en een rondleiding hebben in een molen en een bakkerij. Deze zijn gesitueerd op één adres, er is ook een horecagelegenheid daar kunnen wij genieten van koffie met krentenwegge. Vervolgens gaan we voor het vermaarde pannenkoekenbuffet naar pannenkoekenhuis De Zon in Wehl. De kosten bedragen € 35,-- per persoon all in. Als u nu al weet dat u mee wilt dan kunt u zich telefonisch opgeven bij Karin 0575-473170 of
Francy 0575-463467. Meer informatie volgt in de volgende Nieuwsbrief.

Activiteiten

In de vorige nieuwsbrief hebben we gevraagd of er belangstelling is jeu de boules, schaken of sjoelen. Voor jeu de boules hebben zich 2 dames opgegeven en voor schaken 1 gegadigde. Voor sjoelen was er nu nog geen belangstelling.
Omdat jeu de boules echt een zomeractiviteit is hebben we een van de dames die zich opgegeven hadden gevraagd of ze met eventuele belangstellenden wat willen organiseren. Gelukkig wilde ze dat wel. Als u zin hebt in een spelletje sjeu de boules kunt u Map Lankhorst bellen en met haar een afspraak maken. Met het schaken proberen in het najaar een start te maken.

 

Valpreventie

Het is ons gelukt om een cursus valpreventie in Keijenborg te laten geven. Het wordt wel
november/december, daarom in de nieuwsbrief na de zomer meer informatie en opgave mogelijkheid.

Uitstapje met de Bleijkebus (verslag)

Op zaterdag 20 april stond weer een uitstapje met de Bleijkebus gepland. Fijn dat we weer met een
volle bus konden vertrekken, dit keer richting Haaksbergen. Hier bevond zich in het buitengebied een mooie schaapskooi die we hebben bezocht. Bij aankomst kregen we eerst de kudde schapen en lammeren te zien, hetgeen een prachtig gezicht was. In totaal zaten er 350 schapen te mekkeren die allemaal onze aandacht wilden. Daarna aan de koffie met appeltaart waar iedereen wel zin in had. De kantine is gevestigd in een oude totaal gerestaureerde schaapskooi.
Hier kregen we uitleg en ook filmbeelden te zien van het veen en het ontstaan van de schaapskudde. Dit was een interessante en leuke uitleg. Tussendoor hebben we in de pauze nog een tweede kopje koffie gedronken.
Al met al reden we omstreeks 16.30 richting Zelhem waar we heerlijk hebben gegeten. Ook al was het weer koud en het gevoel van voorjaar nog ver weg, toch mooi om te zien hoe groen alles wordt en de lammetjes maakten het voor iedereen een geslaagde middag. Hopelijk hebben we de bus de
volgende keer weer vol voor een gezellige middag, dus mensen geef U op!!
Groeten Theo (chauffeur) Thea en Maria.

Aquadomum bezoek (verslag)

Op 25 april bezochten we met een grote groep een duurzame, energie-neutrale, ondergrondse woning in een prachtig stuk natuurgebied, die van begin tot eind ontwikkeld, bedacht en gebouwd is door Henk Wolbrink. Het duurde zo’n 6 jaar voor de vergunning afgegeven werd en de totaal bouwtijd bedroeg 11 jaar. Het voordeel van de ondergronds wonen is dat er minder geïsoleerd hoeft te worden. De warmte van het vijverwater in de zomer wordt via een buizensysteem ondergronds opgeslagen en kan in de winter gebruikt worden. De ontvangstruimte voor bezoekers ligt 4 meter onder de grond, vandaar uit kijkt men door grote ramen naar het water van de vijver,de alg-aanslag op het glas wordt ‘gezuiverd’ door de vele kikkervisjes. Natuurlicht zonlicht komt binnen via verschillende spiegels, die zo opgesteld staan dat het uiteindelijk beneden terechtkomt. (Bijna) alles in huis is van het hout van de bomen die omgezaagd zijn op het eigen terrein. Dit betekent geen hoge vervoerskosten. De bekisting van de betonnen vloer van de verdieping fungeert als houten plafond voor de ruimte ondergronds. Wilt u meer weten over de toegepaste technieken van dit project kijk dan op de website van Aquadomum.
Dit bijzondere complex is te huur voor vergaderingen of familie bijeenkomsten. Om zo veel mogelijk mensen deelgenoot te maken van Henks ideeën worden er rondleidingen gegeven, natuurlijk niet als het huis verhuurd is. De KBO-bezoekers stonden versteld over zoveel vernuft. Henk vat het als volgt kort samen: “Alles wat je hier ziet ben ik”. Het was een leerzame middag om te zien hoe er milieuvriendelijk gewoond kan worden.

Aanschuiftafel Zondag 5 Mei.(verslag)

Op deze bevrijdingsdag mochten wij voor 28 gasten koken.
Het menu stond in het teken van de vrijheid .
De gasten pasten mooi in het plaatje van dit thema, gekleed in het rood, wit, blauw en oranje.
De tafels mooi gedekt, een passende menukaart, een heel gezellige sfeer!
Dit was het menu: Voorgerecht: Tomatensoep met gehaktballetjes
Hoofdgerecht: Varkenshaasje, Aardappelpuree, Asperges
Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Dessert: Bevrijdingstoetje
De gasten hebben heerlijk gegeten, wij mochten vele complimenten in ontvangst nemen. Voor ons heel fijn vooral omdat in onze groep 2 nieuwkomers zijn begonnen. Op naar een volgende keer!!
Ria, Marian, Joke, Gerrit ( verving zijn vrouw Riet )en Desiree

Klootschieten.(verslag)

Op 14 mei zijn we voor de eerste keer dit jaar op pad geweest om een rondje te gooien. Vanaf Dorpshuis de Horst vertrokken we onder ideale weersomstandigheden met een enthousiaste groep.
Vanaf het begin was al snel duidelijk dat er goed werd geworpen. Hierdoor hoefde er weinig zoek-werk verricht te worden naar de bal (op een uitzondering na).
Aan het einde van de ronde hebben we bij het theehuis van Bloemenboerderij Hemmekink ons te goed gedaan aan een consumptie en de eerst ronde geëvalueerd.

Duofiets KBO Keijenborg.

De elektrische DUOFIETS staat geparkeerd bij Van Slingeland Fietsen in Keijenborg .
Deze DUOFIETS is beschikbaar voor iedereen, men hoeft geen lid te zijn
van de KBO. De DUOFIETS geeft de mogelijkheid, indien U niet zelfstandig meer kunt fietsen, er toch samen met een maatje op uit kunt gaan.
Voor het gebruik is vooraf reserveren noodzakelijk. Als U voor de eerste keer met een maatje gaat fietsen is een korte instructie/oefening noodzakelijk.
Zou U graag een keer met de DUOFIETS er op uit willen gaan maar U hebt geen maatje die met u kan fietsen op de DUOFIETS, bel dan even naar Paulien Jansen Schutten 06-19320975 en we zoeken iemand die met U mee wil gaan fietsen op de DUOFIETS.
Gebruik is gratis, een vrije gift is welkom!
Voor het reserveren en te vragen of de fiets beschikbaar is neemt U contact op met:
Rikie Scheers Mobiel: 06-40925644
Truus Buil Mobiel: 06-23858770

Zeilen in september ??

In onze Nieuwsbrief van mei, hebben wij je geïnformeerd over de plannen en het programma om net als twee jaar geleden, in Friesland te gaan zeilen.
Ben je na deze informatie net zo enthousiast als wij, geeft je dan zo spoedig mogelijk op !!!!!
Dit kan per mail activiteiten@kbokeijenborg.nl of telefonisch bij Karin 0575-463170
of Francy 0575-463467. Hoe meer deelnemers hoe goedkoper het wordt
Bij een twintigtal deelnemers gaan wij een optie nemen. De teller staat nu op 11 !!!!!

Nieuwe sponsor

Als nieuw sponsor van KBO Keijenborg verwelkomen we de firma Alfons Kleve Beton, van de Akkermanstraat 1a Zelhem. Hier kunt u terecht voor allerlei betonproducten, straatwerk en asfaltwerk.
Mede door sponsoring van bedrijven kunnen we allerlei activiteiten organiseren voor onze leden.


    Alle jarigen in juni

     van harte gefeliciteerd

      wij wensen u een fijne dag !!
Het volgende magazine Ons en de Nieuwsbrief verschijnen 24 juni.

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee