Foto's en verslagen

KBO UITJE 4 JULI 2019, SLOOT / PANNENKOEKEN.

 

Op 4 juli 2019 zijn we met een grote groep in drie busjes en drie auto’s op pad gegaan. Onze eerste bestemming was het gladiolenbedrijf van Jos & Dycke (van Boer zoekt Vrouw) in Steenderen. Iedereen werd persoonlijk welkom geheten en na een korte blik op de sorteermachine voor de bloemen kregen we uitleg over hoe een en ander georganiseerd is. Sinds enkele jaren runnen Jos & Dycke samen het afgeslankte bedrijf, alleen tijdens de oogsttijd in de zomer is er hulp van een aantal Poolse medewerkers. Vanwege de risicospreiding zijn er op verschillende percelen bollen aangeplant. Steeds met een tijdspreiding van twee weken, anders zouden alle bloemen gelijktijdig komen. Bij het oogsten gaan de medewerkers iedere dag door de percelen om de geschikte exemplaren te oogsten, dit luistert heel nauw. Wat gisteren nog niet plukbaar was, kan morgen al weer te ver zijn. De bloemen gaan naar het bedrijf, de bollen blijven achter op het land. Er worden nauwelijks bestrijdingsmiddelen gebruikt. Waarom de bollen volgend jaar niet weer poten? Geen goed idee omdat men dan geen homogene oogst krijgt. De gladiolen moeten 90 cm lang zijn en alles staat op kleur, dit is niet te realiseren met tweedejaars bollen. Het bedrijf van Jos & Dycke is gecertificeerd d.w.z. dat ze aan bepaalde eisen moeten voldoen, niet alleen eisen voor de gladiolen, maar ook normen voor de huisvesting etc. van het Poolse personeel. Iedereen kreeg een bos gladiolen mee naar huis met de garantie van Jos dat men er tien dagen van zou kunnen genieten. Natuurlijk werden er ook nog enkele wetenswaardigheden over ‘Boer zoekt Vrouw’ verteld, altijd interessant.

 Na een mooi tochtje over rustige weggetjes bereikten we onze tweede stop: Pannenkoekenhuis ‘De Zon’ in Wehl. Na koffie/thee met cake stond de huifkar met drie Belgische paarden  klaar om een ritje door de landelijke omgeving te maken. Ondertussen had iedereen wel trek gekregen, dat kwam goed uit want er werd een pannenkoekenproeverij geserveerd. Op iedere tafel met tien personen werden drie verschillende ambachtelijke pannenkoeken, gesneden in pizzapunten, gezet. Op deze manier kon je veel soorten proeven. Een ijstaart met chocolade, kersen, bosvruchten en slagroom was het overheerlijke toetje.

 Het was een fantastische dag:  gezellig praten samen, relaxte activiteiten, goed voor de inwendige mens! 

********************* 

Zij-Aktief en KBO Keijenborg samen naar Drents Museum in Assen. 

Op vrijdag 3 mei om 9 uur in een volle MuseumPlusbus, die gesponsord wordt door de BankGiro Loterij, op weg naar Assen met als doel het Drents Museum.
Bij aankomst in de ontvangstzaal van het prachtige oude historische provinciehuis kreeg iedereen koffie met Drents gebak. Daarna werden we voor de rondleiding ingedeeld in drie groepen. Een gids vertelde op enthousiaste wijze over details die je, als je alleen was gegaan, zeker over het hoofd had gezien.
Opgravingen uit het veen: o.a. een eeuwen oude boot (uitgeholde boomstam met jaarringen), het meisje van Yde. Behalve veel mooie schilderijden is er ook nog ‘Het Grootste Poppenhuis van Nederland’, ingericht in Drentse stijl van de 18 e eeuw.
Vooral de tijdelijke tentoonstelling: ‘Nubië, het land van de zwarte farao’s’, was interessant en zeer indrukwekkend.
Na de lunch die bestond uit soep, broodjes en fruit kon iedereen op eigen gelegenheid in het museum nog dingen gaan bekijken. Er was zoveel te zien dat de tijd tot vertrek nauwelijks toereikend was.
Om half vier werd de terugreis aanvaard, deze werd zeker niet als te lang ervaren, de route was mooi door het afwisselend landschap én er was voldoende tijd om gezellig ‘bij te praten’. Rond half 6 terug op de thuisbasis . Het was een boeiend uitstapje met een cultureel tintje, waarvan iedereen duidelijk genoten heeft.


******************************

HIER ONDER FILMPJE OVER OPMAAT ACTIVITEITEN.

 

***************************

KBO PCOB PROMOTIEFILM

 

 

 Afscheid van bestuursleden KBO-Keijenborg

De leden van de KBO Keijenborg kwamen op 30 januari 2019 in De Horst bijeen voor de jaarvergadering. Vooraf was er koffie met cake (die aangeboden was door De Horst).
Voorzitter Marijke Hildering opende voor de laatste keer de vergadering. Zij herdacht de overledenen van het afgelopen jaar op passende wijze met het aansteken van een kaars, een moment van stilte en een gedicht.
De notulen van 2018 werden goedgekeurd en de penningmeester gaf toelichting op financiële zaken. De aftredende bestuursleden Marijke Hilderink en Leo Rabelink ontvingen van interim voorzitter Fons Stapelbroek een bos bloemen en een envelop als dank. Fons Stapelbroek memoreerde de vele nieuwe activiteiten die door Marijke opgezet zijn: de aanschuiftafel, de duofiets, het Internetcafé, de Bleijke bus, de 4-daagse fietsvakantie en de groei van de bridgeclub. Leo werd neergezet als de man van het jaarboek, het seniorenconvent en als mede oprichter van het sponsoren bestand. Vele vergaderingen zowel lokaal als regionaal werden door hem bezocht, waardoor hij steeds gedegen advies kon geven aan de achterban. Als opvolger werd Frans de Vrught voorgedragen (er is nog een vacature voor een bestuurslid).
Na het officiële gedeelte was er ruimte voor plezier en ontspanning. Er was een optreden van het Duo Fris van de Draod uit Zeddam. Zij brachten sketches en dialectliedjes die gemuudelijk aan elkaar gepraat werden, na de pauze kwamen ook meezingers aan de orde. Als verrassing zongen ze de scheidende bestuursleden op ludieke wijze toe. Het publiek gaf hen voor hun optreden een welgemeend applaus.

 

 


**************************

Jaarvergadering Bridge

Irene Lichtenberg heeft na vele jaren als secretaresse van Bridgeclub " De Kei " het stokje over gedragen aan José Winkelman.
Als dank voor alle werkzaamheden kreeg ze een bos bloemen en twee heerlijke flessen wijn uitgereikt.

 

*************************

€300,-- 

Dankbaar hebben wij een gift van €300,-- uit het "Reinierhilderinkfonds" van de "Schutterij st. Jan" in ontvangst genomen.
Dit bedrag is bedoeld om de activiteiten van "De Bleijkebus" voort te kunnen zetten.

 

************************

In het kader van Natuurbeleving en Tradities hadden wij weer een ontspanningsmorgen georganiseerd. 

De leerlingen van groep 6 van de St. Bernardusschool met hun opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden waren bij elkaar gekomen. Zij kregen informatie over het “Klompen maken”.
Laurens Pape ging hierover het een en ander vertellen “van een klomp hout tot een echte houten klomp”. 
De ruimte waar de klompen gemaakt worden, hebben we  ook bezocht! Voor ouderen een nostalgische terugblik en voor de kinderen ludieke informatie over het beroep dat vroeger in Keijenborg zoveel beoefend werd.

 

************************

Kerst Bridge

Dit jaar hadden we een belangrijke kerstbridgeavond, dus eerst even een goede warming-up door Willy Sessink.
Daarna 3 ronden gebridged met verrassende uitslagen, waar zo'n warming-up al niet goed voor is.
De organisatoren hadden daarna een leuke verhalen bingo georganiseerd met mooie prijs.
Het was een geslaagde jaarafsluiting.

 

 ********************************

20 September Gamen in Keijenborg

De Bibliotheekbus was donderdag 20 september in Keijenborg om voorlichting te geven aan jong en oud.
KBO Keijenborg heeft 2 klassen van de Bernardus school uitgenodigd om daar een kijkje te nemen.
Maar de kinderen konden in het Internet Café ook de leraar / ouders of opa en oma uitdagen voor Game spel.
Het was een geslaagde dag met veel belangstelling en veel spelplezier.

 

*************************

 Hengelo 21-03-2018

Beste leden van de KBO.
Graag doe ik verslag van een bijzonder avondje bridge, van onze bridgeclub Keijenborg.
Deze stond geheel in het teken van Pasen, de zogenaamde Paas-drive...,dus eieren.
Op iedere tafel stond een schaaltje chocolade eitjes , en voor elke deelnemer een doos met 10 eieren.
Na elk spel kon je een ei winnen van de tegenstander bij het maken van het contract , of verliezen wanneer het contract niet gemaakt werd. Onder veel hilariteit werden eieren over en weer uitgewisseld.

Als klapstuk van de avond werd er gestreden om de ere-prijs "Eierkoning(in)" 2018. Met gekookte eieren wordt er getikt met de overbuurvrouw .Wie als laatste een onbeschadigd ei overhoudt is de winnaar. Mevr. Willie Sessink mag zich ''Eierkoningin'' 2018 noemen. Ze kreeg een heerlijke fles wijn aangeboden.
Vervolgens werden alle eieren verorberd,en ging iedereen na een zeer gezellige avond huiswaarts.

Irene , secretaresse bridgeclub.

 

 

 ******************************

KBO Keijenborg 50 jaar. Voor de film en foto's  klik hier

Bruidjes stelen de show tijdens jubileumweekend KBO Keijenborg

KBO feest te midden van bruidsjurken en oude trouwfoto’s
 
 
 
 

 

Met een breed scala aan festiviteiten rondom het thema “liefde en trouw” vierde de KBO op 23, 24 en 25 februari het 50-jarig bestaan. Na de receptie op vrijdag was het feest voor de leden. Zondag waren ook de niet-leden welkom. Een oldtimer van Anton Winters met daarop een bruidsboeket verwelkomde de bezoekers bij dorpshuis “De Horst”.

Binnen konden belangstellenden een speciale expositie met oude trouwfoto’s en trouwjurken bekijken. Hoogtepunten waren zowel op zaterdag- als zondagmiddag de bruidsshows, waarbij modellen op de rode loper in het dorpshuis de verschillende trouwjurken showden. In sommige gevallen trokken dochters de trouwjurk van hun moeders aan. Ook de wanden met foto’s vormden voor velen een feest der herkenning. Trots wezen de bezoekers anderen dan ook op hun eigen trouwfoto’s of die van de buren, familie, vrienden of andere bekenden. Een hoogtepunt was de serenade van  schutterij St. Jan op zaterdagmiddag. Het waren immers leden in het blauw-geel geklede schuttersgilde die in 1968 aan de wieg van de Keijenborgse KBO stonden. Na een weekend vol feest gaan de leden van de KBO weer over tot de orde van de dag. Dat betekend dat er weer activiteiten op het programma staan. De vele activiteiten zijn mogelijk door de inzet van zeventig vrijwilligers. Ze zetten zich belangeloos in voor de 294 tellende leden die de Keijenborgse afdeling op dit moment telt.

Roosjes voor de jubilerende KBO

In de Keijkamer was donderdag 22 februari een gezellige drukte. Er werden roosjes gemaakt om een boog van groen mee te versieren. De groene boog werd die avond door de buurman schuttersgilde St. Jan aangebracht. Dit alles als voorbereiding op het 50-jarig jubileum van de KBO Keijenborg. Onder het genot van een drankje kwamen er veel verhalen boven. Tussendoor werden er al wat trouwjurken en –pakken bekeken, die werden gebracht voor de expositie in opbouw.

****************************

KBO Keijenborg neemt afscheid van bestuursleden

Op 24 januari 2018 kwamen de leden van de KBO Keijenborg in De Horst bijeen voor de jaarvergadering. Vooraf was er koffie en de cake werd aangeboden door Dorpshuis De Horst.

Voorzitter Marijke Hilderink opende de vergadering en herdacht de overledenen van het afgelopen jaar. Een nieuw jaar 2018 ligt voor ons met voor de KBO een heuglijke gebeurtenis, de viering van het 50 jarig bestaan in het weekend van 24 en 25 februari a.s. (zie de info op deze website)

De notulen van 2017 werden voorgelezen en met algemene stemmen goedgekeurd. Vervolgens gaf de penningmeester toelichting op de financiële zaken. Een woord van dank ging ook naar de sponsoren en de instellingen die d.m.v.  subsidie een bijdrage hebben verleend om de vele activiteiten mogelijk te maken. Het Internet Café, onderdeel van KBO, kon hierdoor enkele laptops en Ipads aanschaffen. Verder werd er een beamer aangeschaft, deze staat bij De Horst en is daar ook beschikbaar voor andere verenigingen.

De aftredende bestuursleden:
Paulien Gasseling en 
Theo Schoenaker

ontvingen van de voorzitter een bos bloemen en een envelop als dank voor het vele werk dat zij voor KBO Keijenborg gedaan hebben. De voorzitter roemde Theo om zijn “heldere blik” in  vergaderingen, verder stond hij klaar om te klussen en voor inval bij vele activiteiten was hij altijd beschikbaar. Paulien kenschetste zij als een “rots in de branding” door onuitputtelijk doorzettingsvermogen digitaal vaardig en met een open oog voor sociale aspecten. Als opvolgers werden Carolien Hennink en Francy Wicherink voorgedragen.

De voorzitter vestigde nog eens extra de aandacht op de duo fiets, die na afspraak, gratis te gebruiken is. Contactpersonen hiervoor zijn Rikie Scheers (06-40925644) en Truus Buil (06-23858770)

Na het officiële gedeelte was er ruimte voor plezier en ontspanning. Er was een optreden van de Neighbour Sisters, een zingend dames duo uit Gorssel. Zij brachten een gevarieerd repertoire van deinende meezingers tot ontroerende luisterliedjes. Alles op ludieke wijze aan elkaar gepraat.

KBO een levende vereniging in Keijenborg! (in 2017 ca. 20 nieuwe leden)

 Neighbour Sisters

Copyright © 2004-2020 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee