Home
Mar 22, 2017

Nieuwsbrief april


Nieuwsbrief KBO Keijenborg. april 2017

Agenda:

6 april: Wandelen
9 april: de Aanschuiftafel
15 april: de Bleijkebus
20 april: Wandelen
21 april: Bedrijfsbezoek IJsboerderij Dommerholt in Borculo
4 mei: Wandelen
7 mei: de Aanschuiftafel
18 mei: Voorjaars Busreis
18 mei: Wandelen en Fietsmiddag
20 mei: de Bleijkebus
31 mei: Museumbezoek

Zaterdag 15 april: Gaat de Bleijke-bus weer een rondje maken in onze mooie streek.
Yvon en Mieke en met chauffeur Tonny gaan we er weer een mooie en gezellige middag van maken. We hebben weer een verrassende middag met een hapje en drankje.
U wordt om ongeveer 13.00 uur opgehaald en om ongeveer 18.00 uur weer thuisgebracht.
De kosten voor deze gezellige middag zijn € 20, = per persoon.
De bus rijdt voor niet mobiele personen.
U kunt zich opgeven voor 8 April bij: Yvon Lakerveld. tel: 0575-463152
of : Mieke Tankink. tel. 06 53297955

Vrijdag 21 april: Bedrijfspresentatie IJsboerderij 't Dommerholt te Borculo.
Op vrijdag 21 april brengen we een bezoek aan IJsboerderij 't Dommerholt in Borculo voor een bedrijfspresentatie. Hier horen en zien we de ontwikkeling van het bedrijf aan de hand van een powerpoint-presentatie, een bedrijfsfilm en een mondelinge toelichting. Hierna maken we een rondleiding over het bedrijf waarbij we o.a. de melkrobot kunnen bekijken.
Na afloop is er gelegenheid om nog van een lekker ijsje of ijscoupe te genieten.
De presentatie begint om 14.00 uur. We verzamelen ons om 13.15 uur op het Booltink-plein om vanaf daar gezamenlijk te vertrekken. Om op eigen gelegenheid te gaan is ook mogelijk. De kosten zijn € 3.50 per persoon.
Mocht u mee willen, geef dit dan uiterlijk voor 15 april door aan:
Jan Haarlink tel. 0575-463137 of mail jhaarlink@gmail.com.
We moeten vooraf doorgeven met hoeveel mensen we komen.

Museumbezoek.
31 mei kunt u weer met Aly Jansen mee naar een museum. Welke dat is, leest u in de nieuwsbrief voor mei. Voorafgaand is er op 29 mei een informatieavond.

Officiële opening Internetcafé.
Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag 11 maart j.l. Het Internet Café geopend van KBO Keijenborg. Nadat Voorzitter Marijke Hilderink, genodigden en belangstellenden hartelijk welkom heette, gaf Fons Stapelbroek in het kort weer hoe dit Internet Café is ontstaan. Al vanaf 2013 heeft de KBO getracht ouderen digitaal bij te staan, door de door de KBO opgeleide iPad-coaches in te zetten.
Dit in de in 2014 geopende Keijkamer. Door de grote vraag en de snelle vernieuwingen was dit aanbod niet genoeg. Mede door de innovatiesubsidie van de Gemeente, de bijdrage van het Oranjefonds, de technische ondersteuning van ‘van den Brink ICT’ te Vorden en vele vrijwilligers, hebben we dit kunnen realiseren.
De officiële opening werd verricht door Wethouder Peppelman, alvorens hij de Keijenborgse gemeenschap veel succes wenste en hij noemde ook, wat heel belangrijk is, de sociale factor in dit geheel. Met een slag op de gong, door Mevr. Riek Hermans, een van de oudste cursisten, en een druk op de knop werd met vuurwerk op het scherm duidelijk dat het Internet Café een feit is. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men nog allerlei kennis opdoen bij het Internetcafé, zoals dat op maandagmorgen wordt gegeven door de grote promotor en vrijwilliger De Heer Gerrit de Greef.
Op een ander groot scherm werd door de Firma van den Brink uitleg gegeven hoe een voorgeprogrammeerde I-pad , met hierop de meest belangrijke apps, welke op afstand door hun kunnen worden aangepast en bij problemen of vragen, die ook op afstand kunnen worden opgelost.
Ook de I-padcoaches waren druk om uitleg te geven wat zij doen tijdens het inloopuurtje op de maandagmorgen.
Er was erg veel belangstelling voor de demonstraties . We zien met veel plezier terug op deze middag en kijken uit naar de maandagmorgen in het officieel geopende Internet Café.

9 april: De burgemeester schuift aan bij de Aanschuiftafel om buurt te maken.
Onze burgemeester Marianne Besselink komt 9 april op bezoek bij de aanschuiftafel.
Zij wil graag kennismaken met u allen en wij hopen dat u haar gastvrij ontvangt en samen weer smult van alles wat zo lekker gekookt wordt! U bent welkom in de mooie serre van “Um den olden Smid”. De groep van Yvonne Besselink zal vast weer wat lekkers beden-ken, dus smullen maar. De kosten zijn € 6,= p.p. U bent weer van harte welkom vanaf 12.30 uur. Opgave bij Marijke Hilderink tel. 0575 464170.
Hebt u geen vervoer dan kunt u opgehaald en weer thuisgebracht worden voor € 2,00 heen en terug, dit moet u even vooraf opgeven.

Wijkagent te gast bij KBO Keijenborg
Op woensdag 22 februari heeft KBO afd. Keijenborg in de Horst te Keijenborg een bijen-komst georganiseerd in clusterverband, met als thema informatie over de politie.
Voor deze gelegenheid was de hr. Fons Bouwmeister, wijkagent voor o.a. Keijenborg en Hengelo uitgenodigd en bereid gevonden om een middag te verzorgen voor onze leden.
Circa 30 personen hadden de moeite genomen en de weg gevonden naar de Horst. Na-dat iedereen was voorzien van koffie en/of thee, werd deze middag geopend door Jan Haarlink, die namens de KBO afd. Keijenborg iedereen van harte welkom heette en een interessante middag toewenste. Tevens attendeerde hij de aanwezigen er op, vragen te stellen waarop de wijkagent dan zou kunnen reageren.
Hierna gaf hij het woord aan de hr. Bouwmeister. Deze stak meteen van wal nadat hij zich even kort had geïntroduceerd, met diverse onderwerpen waarmee hij als wijkagent zoal te maken heeft. WhatsApp, BurgernetApp en Buurtpreventie waren de eerste onderwerpen die ter sprake kwamen. De spreker gaf de werking ervan aan en enkele voorbeelden uit de praktijk. De gevallen uit de praktijk bleken bij een groot deel van het publiek bekend voor te komen. Hieruit mag worden geconcludeerd, dat dit een zeer actueel item is, dat zeer dicht bij de mensen staat.
Een volgend onderdeel was de inbraakpreventie. Allereerst werd ingegaan op de manier van werken van deze ongewenste gasten en aansluitend wat we eraan kunnen doen. Niet alles is te voorkomen, maar als er een poging is gedaan om de indringers het werk zo moeilijk mogelijk te maken dan is dat al de halve winst. Goed sluitwerk is bij deze zeer belangrijk.
Bij dit onderwerp kwamen er ook vanuit het publiek verhalen van mensen die op de een of andere manier waren geconfronteerd met deze materie.
Hierna werd een ander veel voorkomend gebeuren besproken: namelijk de"babbeltruc".
Allereerst werden er enkele voorbeelden gegeven van de wijze van handelen van dit soort mensen en hoe dit te pareren. Ook bij dit onderdeel kwamen er vanuit het publiek verhalen van voorvallen die in de praktijk zijn voorgekomen. Hierdoor werden er tips en aanwijzingen aangedragen die voor de toekomst hopelijk niet, maar als het nodig mocht zijn wel eens van pas kunnen komen. Een algemene tip in deze is: als je benaderd wordt door
personen die iets van je willen hebben en je kent ze niet of heb er geen goed gevoel bij, vraag altijd of ze zich kunnen legitimeren.
Ook het surveilleren in zijn werkgebied en het assisteren bij ongevallen zit in het taken-pakket van de wijkagent, met al zijn positieve en negatieve aspecten. Nadat over en weer enkele kanttekeningen, over deze onderwerpen waren geplaatst, was er een korte pauze.

Als eerste onderdeel na de pauze kwam het onderwerp alcohol en senioren aan bod. In de praktijk blijkt dat elk lichaam anders reageert op het gebruik en verwerken van alcohol.
Maar een ding is zeker als je geen gedonder wilt: Moet je nog rijden, dan geen alcohol
Om als wijkagent te allen tijde op de hoogte en actueel te kunnen zijn, worden er trainin-gen verzorgd zoals schietoefeningen in alle soorten en maten. Ook worden er praktijksitu-aties nagebootst, waarop dan tijdens de training een oplossing moet worden gevonden.
In aansluiting hierop gaf de hr. Bouwmeister een toelichting op de instrumenten waarmee men op pad gaat, zoals een portofoon en andere communicatiemiddelen, wapenstok, handboeien, pepperspray en dienstwapen. Verder werd er nog aandacht besteed aan
onderwerpen als buurtbemiddeling en huiselijk geweld.

Met het beantwoorden van nog enkele vragen kwam er een eind aan een zeer interessante en vooral onderhoudende middag, waarbij het publiek ook een positieve inbreng had met de gestelde vragen een aangedragen voorbeelden. De bijeenkomst werd afgesloten door Jan Haarlink, die de hr Bouwmeister dankte voor zijn komst en enthousiaste manier van presenteren. Het publiek werd bedankt voor hun komst en inbreng.
Mocht U contact willen met de wijkagent dan is hij te bereiken via tel 0900-8844.


Kontributie 2017.
De contributie die via een machtiging wordt betaald, wordt op 27 maart a.s. afgeschreven.

De Penningmeester
P.Jansen Schutten.

Vrijdag 19 mei: Voorjaarsbusreis, Dagje op de Veluwe.
Op vrijdag 19 mei vertrekken we om 8.45 uur vanaf het Booltinkplein met de bus richting Harskamp op de Veluwe. Aangekomen bij Partycentrum de Molen, genieten we eerst van een lekker kopje koffie/thee met gebak.
Hierna gaan we weer in de bus voor een prachtige rondrit over de Veluwe, waarbij onze gids u uitleg geeft over de bijzondere natuur van de Veluwe.
Bij terugkomst in Harskamp, staat de tafel gedekt voor een heerlijke lunch.

Het middagprogramma bestaat uit een Folkloremiddag met dans, muziek, zang, show en klederdracht van de Veluwe van rond 1900.
Rond 17.00 uur vertrekken we huiswaarts, zodat we ca. 18.30 uur weer in Keijenborg zijn.
Deze busreis is ook zeer geschikt voor mensen die slecht te been zijn, een rolator kan gewoon mee.
De kosten zijn € 56,00 per persoon.
Deze graag per bank overmaken op nr. NL34RABO0125502893 onder vermelding van “Busreis” of te voldoen bij onderstaande dames.
Opgave vóór 15 april a.s. bij: Trees Melgers. Tel: 461858
of: Bep Giesen tel: 462194

Met KBO naar musicals.
Het bestuur van de KBO wordt we wel eens benaderd met de vraag of het niet mogelijk is om eens een uitje te organiseren met als doel het bezoeken van een musical.
Om daarvoor een bus in te huren lijkt ons een vrij kostbare aangelegenheid.
Daarom hebben we van enkele willekeurige touroperators hun mogelijkheden op een rijtje gezet met hun prijzen. We zijn uitgegaan van Doetinchem als opstapplaats.
De prijzen zijn circa prijzen, omdat we geen rekening hebben gehouden met eventuele reserveringskosten en andere bijkomende kosten.
Diverse touroperators organiseren dagtochtjes naar “Soldaat van Oranje” te Katwijk.
De kosten variëren van ca € 99,-- tot ca € 110,-- per persoon.
Deze prijzen zijn inclusief reis en entree en in sommige gevallen een kop koffie of thee.

Ook worden er in beperkte mate reizen aangeboden naar “The Lion King” in Scheveningen.
De prijzen hiervan variëren ook vanaf ca. € 99,-- tot ca. € 110,--. Ook deze prijzen zijn incl. reis en entree en in sommige gevallen koffie of thee.

Mocht U graag eens een musical willen bezoeken, of meer informatie ontvangen over data en beschikbaarheid, neem dan contact met ons op. Misschien kunnen we U verder helpen.
U kunt contact opnemen met Jan Haarlink tel 0575-463137
of mail: jhaarlink@gmail.com.


Nieuwe Sponsors voor 2017

 Voor dit jaar hebben we 3 nieuwe sponsors:

van Slingerland Tweewielers Keijenborg

Sessink Bouw Keijenborg

van den Brink ICT Vorden.

Namen het Bestuur hartelijk dank voor uw bijdrage.

 

 Op 9 januari zijn we officieel gestart met het Internet Café.

De Workshop is op maandag van 10.30 tot 12.00 uur en kost € 3.00 dit is inclusief een kopje koffie.
De even weken behandelen we iPad, de oneven weken de computer.
Iedere ochtend wordt er een bepaald thema behandeld.
Kies voor I pad of computer, maar het kan ook beide.
Je kunt altijd per direct stoppen, de betaling is contant en per keer dat je aanwezig bent.
Er zijn I pads en laptops aanwezig die u ook kunt gebruiken.
Aanmelden kan via: kbokeijenborg.icafe@gmail.com
Van 9.00 tot 10.00 uur houden we op maandag een inloop voor allerlei vragen over iPad, computer en smartphone.
Hier kun je zonder opgave of kosten naar binnen lopen.
Adres: Sint Janstraat 6, 7256 BC Keijenborg.
www.kbokeijenborg.nl

Op Woensdag 12 en 19 april gaan we starten met een Workshop fotoboek maken.
We beginnen om 10.00 uur tot 12.00 uur.
We gaan de grondbeginselen doornemen en dan kunt u thuis verder aan de slag.
In overleg gaan we daarna nog een aantal data afspreken om het verder te ontwikkelen.
De kosten zijn € 3.00 incl. een kopje koffie.
Geef U zo snel mogelijk op.
Het liefst voor 8 april. Zodat we kunnen zorgen voor voldoende begeleidende coaches. Opgave bij P.Jansen Schutten
Telf. 0575-463526 Mobiel 06-19320975
Mail.pjansen139@gmail.com
Op maandag zijn er verschillende onderdelen die behandeld worden.
Mappen maken en indelen, apps downloaden foto s opslaan en van telefoon naar de computer overzetten.
Leren inloggen op diverse sites en je eigen gegevens inzien.
Kijkt u op onze site daar staan alle workshops die er worden gegeven op.
Met een kopje koffie is het natuurlijk een gezellige boel.
Is er iets waar u van denkt dit zou ik nog graag eens
willen leren, kom er mee naar het dorpshuis op maandag morgen en dan kunt u overleggen of dit behandeld kan worden.
OOK VOOR ALLEEN EEN KOP KOFFIE EN EVEN KIJKEN BENT U WELKOM.

 

Sterrenbeeld Ram. 21 maart t/m. 20 april

Alle jarigen in het Sterrenbeeld Ram, van harte gefeliciteerd
en een fijne dag gewenst.

  

KBO Keijenborg doet mee met de actie "HART voor de ACHTERHOEK" van de RABO bank,
doet u ook mee als lid van de Rabobank ??
voor meer informatie, zie www.rabobank.nl

 

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee