Foto's en verslagen
okt 27, 2021

Nieuwsbrief november 2021


Nieuwsbrief KBO Keijenborg november 2021

Agenda:

7 november Concert A Sign of Friendship
10 november: Bingo
13 november: de Bleijkebus
14 november: de Aanschuiftafel
9 december: Bingo
12 december: de Aanschuiftafel
18 december: Kerstviering

Wekelijkse activiteiten:
Internetcafé: elke maandag
- van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: vanaf 19.15 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten: vanaf 14.00 uur de Horst elke woensdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:
Bingo vanaf 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*

* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook een keer te zien, van harte welkom!
...........................................................................................................................................................................

Zondag 14 november: de aanschuiftafel

Vroeg donker, lange avonden, ook dan is het fijn om er af en toe op uit te gaan. Samen maken we er weer een gezellige middag van
De groep van Kitty Heeren kookt weer met veel plezier de sterren van de hemel
de kosten zijn € 8,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink, tel. 0575-464170
Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden, meldt dit dan even.
Dit kost € 2,= p.p.

 Zaterdag 13 november: De Bleijkebus naar de najaarsuitvoering
in Gelselaar

"Aalbers Antiek en Brocante"
is een blijspel geschreven door Evelien Evers, dochter van Coen van de Jodde
D'r gebeurt altijd wat in de Antiek en Brocante winkel van Alfons en Trudie Aalbers. Koopjesjagers, eerleke en minder eerleke personen passeren de revue. Mensen die wat te koop aanbieden of zichzelf in de aanbieding doen. Familieleden die 'problemen' komt besprekken en ruzies uitvechten. Met sommige leden van de familie ku'j gin doen hebb'm. Ze bunt er over uit om zich te verrieken over 'n andermans rugge, ten koste van alles en iederene. Het sprekwoord zegt: "Met de familie ku'j goed wandelen maar slecht handelen". Maor met sommigen leden van de familie is dat wandelen nog niet te doen.
Noa de uutvoering goat wej un pannenkooke etten
Hebt u interesse geef u zo spoedig mogelijk op bij Marijke Hilderink 0575-464170 of
06-12518873 m.hilderink@kickxl.nl

MUZIEK MUSIC MUSIEK MUSIQUE

Er is zo langzamerhand een nieuwe stroming binnen de leden van de KBO, de liefhebbers van muziek. Voor zondag 7 november zijn de kaartjes gereserveerd: met maar liefst 19 personen gaan we naar de schouwburg in Zevenaar om een optreden bij te wonen van de popgroep “A Sign Of Friendship, die hun 30 jarig jubileum als koor viert. In 2019 hebben we in Elten al een optreden van hen meegemaakt, zo’n 120 dames en heren zingen enthousiast onder de bezielende leiding van dirigent John Stinissen. Het wordt vast een inspirerende, gezellige middag, we kijken er naar uit!
Over hoe de betaling, de indeling van de auto’s en verstrekking van de kaartjes is geregeld krijgen degenen die meegaan binnenkort een mail.
En dan…. André Rieu komt met een kerstfilm, de voorstellingen beginnen op 4 december, waar en op welke data is nog niet bekend. Zodra we iets weten hoort u van ons.

6 oktober: Jaarvergadering KBO Keijenborg en opening van het nieuwe seizoen (verslag)

Na de verplichte coronacheck bij binnenkomst en ontvangst met koffie/thee, heette de voorzitter de aanwezige leden van harte welkom. Hij was verheugd dat zoveel leden (65) aanwezig waren en zich dus betrokken voelen bij de KBO.

In zijn openingswoord, van deze door corona uitgestelde jaarvergadering, gaf hij een korte terugblik op het jaar 2020. Een bijzonder jaar waarin na maart niet veel meer mogelijk was, vervolgens opende hij de vergadering. De leden die in 2020 zij overleden werden herdacht door de namen te noemen en een kaars aan te steken, na een moment stilte werd een gedicht voorgedragen.
Nadat de notulen van de jaarvergadering en het jaarverslag 2020 werden goedgekeurd, was het woord aan de penningmeester.
Zij gaf een duidelijke uiteenzetting van de financiële cijfers van de jaarrekening 2020, die op een groot scherm werden geprojecteerd. De kascommissie bracht verslag van haar controle, zij hadden geen onregelmatigheden geconstateerd en stelde de vergadering voor het gevoerde beleid van 2020 goed te keuren.
Dit werd met applaus bevestigd waarna de voorzitter de penningmeester bedankte voor het goede beheer van de financiën.
In het bestuur waren Paulien Jansen en Francy Wicherink aftredend en herkiesbaar. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld; zij werden met applaus herbenoemd. Voor de ontstane vacature in 2020 had Ria Boers zich kandidaat gesteld, ook zij is toegetreden tot het bestuur.
De voorzitter heette haar van harte welkom.
Na de rondvraag bedankte de voorzitter namens het bestuur de aanwezigen voor hun komst en sloot de vergadering.

 Na een korte pauze werd het nieuwe seizoen geopend meteen optreden van het Twentse duo Hendurk en Geesje. Onder het genot van een drankje en hapje werden de aanwezigen vermaakt met Twentse anekdotes en liedjes en werd een heuse klompenmodeshow gehouden. Tegen half vijf ging iedereen tevreden huiswaarts na genoten te hebben van een gezellige middag.

7 oktober: Bezoek Kröller Müller museum (verslag)

Met 14 mensen zijn we op donderdag 7 oktober met eigen vervoer afgereisd naar het Kröller Müller Museum in de prachtige natuur van de Hoge Veluwe.
Het was een prachtige zonnige dag.
Na een kop koffie/thee in het restaurant zijn we om
12.00 uur begonnen aan een wandeling door het prachtige beeldenpark, dit is een onderdeel van het museum. Aly vertelde onderweg op deskundige wijze veel over de kunstwerken die we zagen.
Na de gezamenlijke lunch hebben we de verschillende kunstcollecties in het museum bekeken met ook de toelichtingen van Aly.
Om 16.30 uur, na nog een drankje, ging ieder een weer huiswaarts na een mooie en gezellige dag. Aly, namens allen hartelijk dank voor deskundige uitleg!

 16 oktober de Bleijkebus ( verslag)

Op zaterdag16 oktober was het weer mogelijk om er met de Bleijkebus op uit te trekken. Dus vertrokken we met onze passagiers, met corona-vaccinatiepas op zak, om 13.00 uur vanuit Keijenborg. Het was wel fris, maar geen regen, dus genoten we onderweg van de natuur in veel mooie herfstkleuren, richting Gelselaar.
Bij museumboerderij” Erve Brooks” werden we warm ontvangen met koffie en heerlijk gebak. We waanden ons daar een beetje in grootmoederstijd. Ook bezochten we nog even de nostalgische winkel met (oude) en streekproducten. In de kelder zagen we nog de slachtweck, in glazen inmaakpotten.
We vervolgden onze tocht door dit landelijk gebied via Geesteren, Borculo en Lochem, in een opperbeste stemming naar De Veldhoek om daar een hapje te eten. Vooraf een drankje, zodat we op ons gemak een keuze te maken. Dus tijd genoeg om gezellig samen te kletsen, waar dan ook goed gebruik van werd gemaakt. Het eten was lekker en wat vliegt de tijd dan toch snel voorbij op zo’n middag. Tonny reed de bus voor en bracht iedereen weer veilig thuis. Fijn dat zulke uitstapjes weer kunnen en we zien dan ook uit naar een volgende tocht.
Tonny, Diny en Helmy

 Alle jarigen in maand november,

                       van harte gefeliciteerd

                              en wij wensen u een fijne dag

                Het Magazine en Nieuwsbrief voor december en januari verschijnt 30 november 2021

Copyright © 2004-2022 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee