Werkgroepen
sep 29, 2021

Nieuwsbrief oktober 2021


 

KBO Keijenborg

                    Nieuwsbrief oktober 2021
Agenda:

06 oktober: Jaarvergadering/opening seizoen
07 oktober: Museumbezoek
10 oktober: de Aanschuiftafel
16 oktober: de Bleijkebus

Activiteiten (in dorpshuis de Horst)
Internet café van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop elke maandag
van 9.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal vanaf 14.00 uur elke maandag
Bridge vanaf 19.15 uur elke dinsdag
Kaarten vanaf 14.00 uur elke woensdag

Andere activiteiten / hoe laat / waar:
Bingo elke 2e woensdag v/d maand vanaf 14.00 uur in de Horst
Aanschuiftafel elke 2e zondag v/d maand s.v.p. opgeven *
Bleijkebus elke 3e zaterdag v/d maand s.v.p. opgeven *
* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook spoedig te zien bij een van onze activiteiten,
U bent van harte welkom!
…………………………………………………………………………………………………………………………………

6 oktober: Jaarvergadering

Aanvulling agenda punt 8

In 2020 hadden we nog een vacature in ons bestuur..
Ria Boers heeft zich hiervoor kandidaat gesteld. Door het uitstel van de jaarvergadering van januari j.l. heeft zij al wel dit jaar als kandidaat bestuurslid meegedraaid in het bestuur.
Wij stellen voor haar te benoemen als bestuurslid.

Coronamaatregelen

Volgens de geldende coronamaatregelen is ook voor dorpshuizen een coronacheck bij de ingang verplicht, zodat de 1,5-meter binnen niet meer nodig is.
Zorgt u er dan ook voor om voor de toegang tot de jaarvergadering de QR-code op uw mobiel te hebben of een vaccinatiebewijs.. Mocht dit voor u een probleem zijn, lees dan even het onderstaand artikel “Internetcafé”.
Wij hopen dat bovenstaande geen belemmering voor u zal zijn om op de jaarvergadering te komen.
Het Bestuur
Internetcafé en QR code

Vanaf 25 september is het verplicht om een Coronabewijs te laten zien als u een restaurant, bioscoop, theater of andere openbare gelegenheid bezoekt. Hebt u nog geen QR code op uw telefoon? De deskundigen van het Internetcafé verlenen graag assistentie. Kom met uw telefoon waarop u een SMS bericht kunt ontvangen en uw DigiD nummer, dan helpen zij u hiermee. Het is ook mogelijk om een papieren QR code aan te vragen, neem hiervoor uw ID-kaart of rijbewijs mee dan kan dit geregeld worden. Het Internetcafé is open op maandag van 9.00 tot 12.00 uur, mochten er heel veel gegadigden zijn dan kan het zijn dat men u vraagt een week later terug te komen.

6 oktober: Opening seizoen

Twee vliegen in één klap dit jaar. Velen van u herinneren zich vast de ‘slachtvisite’ van 2 jaar geleden. Een soortgelijk cabaretachtig optreden kunt u dit jaar ook verwachten. Hendurk & Geessie gaan in Twents dialect vertellen over het gebruik van klompen. Er wordt verteld over de trekklomp, de snoetklomp en de Muensterklomp, er wordt zelfs een klompenmodeshow gegeven. De clou van de grappen is dat ze geworteld zijn in het dagelijkse leven en de grappige observaties die daarbij horen. Deze formule met sketches en liedjes trekt al meer dan 40 jaar volle zalen. Het wordt een middag van veel lachen, dus durven wij te stellen dat dit voor alle aanwezigen een vermakelijke middag zal gaan worden. Wie zelf wil oordelen wat ‘Twents Plat’ met de lachspieren doet: kom woensdag 6 oktober naar de Horst!

7 oktober: Museumbezoek

Er hebben zich al een aantal deelnemers opgegeven om mee te gaan naar het Kröller Müller museum in Otterlo.
We gaan met eigen vervoer en op de informatieavond, maandag 4 oktober om 20.00 uur in de Horst, zullen we verder e.e.a. met elkaar afspreken.

Zondag 10 oktober toch de aanschuiftafel

Jan en Alma zijn druk met de wijnoogst, daarom is eenmalig de aanschuiftafel in de Horst.
Emiel zal ook zeker iets lekkers bedenken, we laten ons verrassen!
De kosten zijn € 8,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink tel. 0575-464170
Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dan even vermelden . Dit kost € 2,= p.p.

16 oktober: De Bleijkebus

Zaterdag 16 oktober gaan we er weer op uit om een herfsttocht te maken met de Bleijkebus.
Nu gaan Diny en Helmy met onze chauffeur Tonny Willemsen een verrassend uitje maken met de Bleijkebus, onderweg koffie met wat lekkers en daarna te worden verrast met een heerlijk hapje en drankje
U wordt om ongeveer 13.00 uur opgehaald en om ongeveer 18.00 uur weer thuisgebracht.
De kosten voor deze gezellige middag zijn € 20, = per persoon.
U kunt zich opgeven voor 12 oktober bij:
Diny Huis in ’t Veld, tel: 0575 - 462809 of bij: Helmy Evers, tel: 0575 - 462709

Ledenadministratie 

Voor onze ledenadministratie is het belangrijk voor de bezorging van het Magazine en Nieuwsbrief om deze actueel te houden.
Daarom vragen wij u om bij verhuizing het nieuwe adres z.s.m. door te geven aan de ledenadministratie.
Ook als u hoort als een lid is overleden, dit ook graag doorgeven.
Ledenadministratie: Map Lankhorst tel: 0575-463822         Email: m.lankhorstpot@upcmail.nl

Rijbewijskeuringen

De datums voor de komende maanden in 2021 en 1e helft 2022 zijn:

29 oktober – 27 november – 18 december
22 januari – 19 februari – 19 maart – 23 april – 21 mei – 25 juni.
De keuringen zijn altijd op zaterdagmorgen met uitzondering van 29 oktober, dan is het op vrijdagmiddag.

Wandelmiddagen

Nu de fietsmiddagen zijn gestopt, willen we de wandelmiddagen weer opstarten op de 2e en 4e donderdagmiddag van de maand m.i.v. 14 oktober.
De wandelingen zijn vanaf de kerk om 13.30 uur, ongeveer 5 tot 10 km rondom Keijenborg.
We zouden graag van u willen weten of hiervoor belangstelling is.
Voor informatie en opgave graag contact opnemen met Ria Boers, tel. 0575-461938.

Plus clubactie

Van 5 september t/m 13 november ontvangt u bij elke € 10,00 aan boodschappen bij de Pluswinkel een sponsorpunt met een unieke code.
Deze kunt u op internet via plus.nl/sponsorpunten activeren en toekennen aan KBO Keijenborg, een van de 23 deelnemende verenigingen en clubs.
Mocht u dit moeilijk vinden of niet over internet beschikken, dan kunt u dit via het internetcafé laten doen of de sponsorpunten inleveren bij een van de bestuursleden van onze vereniging, zodat wij deze kunnen activeren.
Hoe meer sponsorpunten voor de KBO, hoe groter het bedrag wat wij ontvangen.

RABO Clubsupport

Ook dit jaar organiseert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek “RABO Clubsupport” waarbij verenigingen en clubs financieel worden ondersteund.
Wij mogen weer meedoen! Kom in actie en steun de KBO. Als u lid bent van deze bank ontvangt u een stemcode en kunt u van 4 tot 25 oktober je stem digitaal uitbrengen op een club of vereniging die je een warm hart toedraagt. Iedereen krijgt vijf stemmen en u kunt maximaal 2 stemmen aan een vereniging toekennen Niet zo handig met de computer? Vraag hulp aan familie of neem contact op met het Internetcafé. Hoe meer stemmen hoe groter het te ontvangen bedrag.

Fiets4daagse vakantie 2021 (verslag)

Van 21 t/m 24 juli gingen we met 25 personen richting Dwingeloo . Een dag voor de vertrek hebben we de fiets bij de fam. Hilderink gebracht. Bij aankomst in hotel werden we ontvangen met een kopje/ thee en een gebakje. Er werd ons van gevraagd om de corona regels in acht te nemen. Daar probeerden wij ons ook aan te houden. Zodra de fietsen van de aanhangwagen waren, gingen de meesten toch al wel even fietsen. Het hotel had in klein formaat een handig kaartje waarop de 6 knooppuntenroutes stonden. Voor elk wat wils qua afstanden om te fietsen.
Tegen zes uur was er een diner voor ons wat voortreffelijk was en waa r iedereen ook echt van genoot. Na het diner gingen de meesten op het terras zitten, het was ook heerlijk weer. En daar werd wat afgelachen en sterke verhalen verteld. Later op de avond gingen er wat bridgen en rummykubben met het nodige glaasje, dat moet ieder voor zichzelf maar invullen. De tweede dag kregen we het ontbijt aan tafel gereserveerd, i.p.v. een buffet vanwege corona regels. Ook weer voortreffelijk. En zo ging ieder weer z’n eigen gang met het fietsen. Het was ook echt eensgezind, niemand werd alleen gelaten, men kon zo met elkaar aanschuiven met fietsen. De tweede avond was het eten voor eigen rekening. Nu kon je ook zelf weten waar je ging eten. Derde dag was net als de eerste twee dagen, maar s‘avonds kregen we wel een diner in het hotel. En toen brak de zaterdag aan om weer te vertrekken. Er werd besloten om een half uur later te vertrekken bij het hotel, dacht dat het half twee was, want de fietsen moesten ook nog op de kar. Zodoende konden we toch nog een route gaan fietsen. Net als de voorgaande dagen waren de weergoden ons goed gezind.
Het was prachtig weer die dagen. En de fietsen waren echt vol stof. Om vijf uur hadden we ons afscheidsdiner bij “De Tol". Hier kregen Riet Lubbers, Jannie Hupkens, Trees Beuwer en Gerda Keizer een diner bon aangeboden door de groep voor het organiseren van deze prachtige 4 vakantiedagen. Het waren voortreffelijke dagen. De lachspieren zijn goed gebruikt. En de conditie ook weer op peil door het fietsen.
Rikie Tolkamp-Kuperij en Gerard Stapelbroek

 Geslaagde jaarlijkse fietsdag door het achterhoekse coulissenlandschap (verslag)

De jaarlijkse fietsdag was dit jaar verzet vanwege de slechte weersomstandigheden op de eerder geplande datum van 15 juli. Vorig jaar was deze fietsdag in verband met de corona-perikelen helaas ook al afgelast. Het enthousiasme en de aanmelding voor deelname was dit jaar dan ook groot. Er hadden zich niet minder dan 26 deelnemers voor deze speciale fietsdag aangemeld.
De start van de tocht was op het Booltinkplein, waar de verzamelde fietsers verwelkomd werden door de voorzitter. Uit veiligheidsoverwegingen werd de deelnemers in 2 groepen verdeeld.
De weergoden waren ons op deze dag goed gezind. Na een korte uiteenzetting over het verloop van de dag werden de E-Bikes gestart. Bij de eerste koffiestop op camping Kom-Es-AN, werden wij niet alleen verrast door een kopje koffie of thee met een allerlekkerst stuk appelgebak met slagroom,maar ook door een vrolijk schijnend zonnetje. Na de koffie werd de tocht voortgezet en werd er onderling lekker, gezellig bijgepraat. Via Kranenburg ter hoogte van Wientjesvoort werd de tocht voortgezet door ‘het groote Veld’. Dit is een erg fraai afwisselend natuurgebied waar je niet alleen struikheide maar ook diverse soorten naald- en loofbomen aantreft. Op bepaalde plekken heeft er een kaalslag onder de naaldbomen plaatsgevonden door de oprukkende boomkever: de letterzetter. Na het passeren van het Landgoed Velhorst, waar we nog even stilstonden bij het prachtige landhuis en de rondscharrelde biologische varkens, werd de route via een smal fietspad vervolgd naar Almen.
Bij de Hoofdige Boer werd de lunch gebruikt, men had speciaal voor ons de achtertuin gereserveerd. Hier genoten we niet alleen van de voortreffelijke lunch, maar ook van het prachtige weer. Met een volle maag werd de route voortgezet naar het Landgoed Hackfort, via landwegen kwamen we uiteindelijk bij Het Ludgerus gebouw te Wichmond. Tijdens de ‘theepauze’ daar bedankte de voorzitter iedereen voor de deelname en de gezellige sfeer en wenste hij allen ‘wel thuis’. De groep fietste zoveel mogelijk gezamenlijk terug naar Keijenborg. Onderweg haakten verschillende deelnemers af: zij fietsten rechtstreeks naar huis.

We kunnen terugkijken op een fijne, gezellige en vooral zonnige dag.


……………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Alle jarigen in oktober:

                  van harte gefeliciteerd,

                                  wij wensen u een fijne dag!

 

                                Het volgende magazine en nieuwsbrief verschijnt 26 oktober

..........................................................................................................................................................................................

 

 

 

Copyright © 2004-2022 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee