Adviseurs
jun 30, 2021

Nieuwsbrief juli/augustus 2021


                 Nieuwsbrief KBO Keijenborg.

                                                    juli en augustus 2021


Beste leden,

De zomer is begonnen en door alle versoepelingen van de coronamaatregelen en het voorspoedige vaccineren zijn wij weer gestart met de verschillende activiteiten om zo de onderlinge contacten weer te bevorderen en in de zomermaanden de eenzaamheid te doorbreken voor alle senioren uit Keijenborg 
en omgeving .

Mede door de financiële steun van het Oranje Fonds
Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo,
kunnen we de activiteiten in juni t/m augustus blijven organiseren.

Fons Stapelbroek, Voorzitter

Activiteiten zomer 2021

- Klootschieten
De kop is eraf, op dinsdag 22 juni zijn we dit jaar voor de eerste keer wezen klootschieten.
Met een kleine, maar zeer enthousiaste groep en onder ideale weersomstandigheden zijn de eerste ballen weer geworpen.
De meesten hadden het nog niet verleerd en er werd dan ook goed gegooid.
Maar zoals zo vaak bij het klootschieten moest er ook weer intensief gezocht worden naar een bal die zijn eigen route had gekozen, gelukkig is hij weer terug gevonden.
Op de volgende data gaan we weer:
Dinsdag 20-07-2021
Dinsdag 17-08-2021
Dinsdag 14-09-2021
Aanvang: 13.30 uur met een kop koffie/thee
Startplaats: Dorpshuis De Horst
S.v.p. van te voren even opgeven, dit kan bij:
Jan Haarlink tel. 0575-463137 mail activiteiten@kbokeijenborg.nl
Marijke Hilderink tel. 0575-464170 mail m.hilderink@kickxl.nl
Geef je op, ook als je het nog nooit gedaan heb. Het is leuk, je bent op deze manier in beweging en je bent buiten. Wie weet schuilt er wel een groot talent in u!

- Koersbal
De leden van koersbal zijn ook begonnen, voorlopig één keer want er zijn wat afmeldingen. Eén persoon definitief en twee anderen kunnen door omstandigheden voorlopig niet. Op maandag 6 september om 14.00 uur zal er daarom een hernieuwde start zijn. Een dringende oproep: lijkt het u leuk om mee te gaan doen met dit spel, kom in september gewoon een paar keer op proef.
Zeer waarschijnlijk zult u net zo enthousiast worden als de leden die dit spel nu al beoefenen.
Weet u niet precies wat het inhoudt, kijk dan op www.kbokeijenborg.nl.
Onder foto’s en filmpjes staat ongeveer in het midden: promotiefilmpje. Bij 2.10 minuten ziet u de dames en heren koersballers in actie. Nu al vragen? Bel dan met Doortje Willemsen, tel. 0314-641604, zij kan u verder informeren.

- Bridgen
Ook de dames en heren bridgers komen weer bij elkaar, voor zover bekend gaan zij de hele zomer door. Zij hebben ‘korte lijntjes’ met elkaar en worden door de wedstrijdleiding op de hoogte gehouden wie, wanneer en waar er gespeeld wordt. Nieuwe leden zijn altijd welkom, Marijke Hilderink kan u er alles over vertellen, tel. 0575-464170

- Bingo en Kaarten,
Woensdagmiddag 16 juni was het dan weer zover.
Na een maandenlange stop had Trees Melgers de betreffende kaarters benaderd en Bep Giesen de bingo liefhebbers voor een eerste bijeenkomst in de Horst.
Hier werd iedereen verwelkomt met een kop koffie/thee en een plakje cake.
Er werd deze keer niet gekaart maar bingo gespeeld, onder een stralende zon, op het terras van de Horst.
In de komende maanden is er iedere week op woensdag een bingomiddag, tenminste zolang er liefhebbers voor zijn. Bep Giesen zal de bingoballetjes laten rollen en ze zal zorgen voor mooie prijzen.
Voor de kaartliefhebbers is de komende tijd de woensdagmiddag weer hun kaartmiddag.
Kom gewoon een keer gezellig bingo spelen of kaarten!

Ook deze eerste bijeenkomst, na de coronacrisis, was een groot succes en eenieder ziet dan ook weer uit naar de volgende spelmiddagen.


- Jaarlijkse Fietsdag op 15 juli
De huidige regelgeving van het RIVM laten toe dat onze traditionele Jaarlijkse fietsdag (ca 50 km) op 15 juli a.s. doorgaat. We verwachten hiervoor dan ook veel belangstelling dit jaar. Ik hoop dat de weersomstandigheden goed zijn, zodat het een leuke gezellige dag wordt.
We vertrekken om 10.00 uur vanaf het Booltinkplein. Het is de bedoeling dat we onderweg om ca 11.00 uur een koffie/theestop houden, deze consumptie wordt u aangeboden door KBO Keijenborg. Vervolgens zal om ca.12.30 uur een horeca gelegenheid bezocht worden voor de lunch. De terugtocht gaat weer door het prachtige Achterhoekse coulisselandschap, waar we afhankelijk van de weersomstandigheden eventueel onderweg nog een terrasje pikken.
Om ca 17.00 uur verwachten we weer in Keijenborg terug te zijn.
Aanmelden vóór uiterlijk 10 juli bij:
Frans de Vrught, tel. 06-58802262.
Fons Stapelbroek, tel. 06-51278593


- Fietsmiddag
Net als andere jaren gaan we in principe op de eerste en derde donderdagmiddag van de maand samen fietsen, zo’n 30 km. Afstand is voor iedereen goed te doen, bovendien bewegen is leven én het is gezellig. Start om 13.30 uur vanaf het Booltinkplein, opgave is niet noodzakelijk.
Zelf fiets je vaak over paadjes en wegen die je altijd fietst, als een ander de route heeft uitgezet is het vaak verrassend waar je komt, leuk toch!


- Internetcafé
Na een lange periode van stilte en spanning zijn we weer open!
We geven weer individuele lessen en werken met een tweede scherm, muis en toetsenbord,
dit om de ‘1 ½ meter te kunnen waarborgen. Heb je belangstelling maak dan een afspraak mail: kbokeijenborg.icafe@gmail.com
Of je kunt appen / bellen met Gerrit de Greef tel.nr: 06-12909794.

Bij het inloopuur van 9.00 uur tot 10.00 uur werken we nu ook met afspraken, hiervoor kun je bellen of appen met Lies Kelderman tel.nr: 06 54 27 49 20

- Bleijkebus
Gelukkig de maatregelen zijn zo versoepeld dat de Bleijkebus ook weer gaat rijden. Een gezellig uitje met een klein gezelschap iedere keer door een ander duo vrijwilligers georganiseerd. Diny Huis in ’t Veld is van de centrale organisatie, voor opgave en vragen belt u haar even, tel. 0575-462809. De volgende data staan al vast: zaterdag 17 juli, 21 augustus en 18 september…. Gaat u ook een middagje mee?

- Duofiets
De duofiets staat bij ‘van Slingerland Tweewielers’ te wachten op mensen die samen willen gaan fietsen op de elektrisch ondersteunde duofiets. In principe kan de fiets gebruikt worden om samen met iemand op stap te gaan die dit niet meer zelfstandig kan. Een instructie en even oefenen is gewenst, ook is het verstandig om één dag van tevoren te reserveren, dit in verband met het opladen van de accu. Het gebruik van de fiets is gratis, een vrije gift wordt echter op prijs gesteld. Contactpersonen zijn: Rikie Scheers tel. 06-40925644 en Truus Buil tel. 06-23858770.

- Volksdansen
Tijdens de bijeenkomst van 15 juni j.l. waren de meeste leden van de volksdansgroep weer bijeen.
Trees Melgers, de contactpersoon, had alle leden weer benaderd voor een gezellige bijeenkomst in de Horst.
De coronamaatregelen lieten het toe dat we elkaar weer konden ontmoeten.
Het was een gezellig samenzijn onder het genot van kop koffie/thee en een plaatje cake.
De nieuwtjes van de afgelopen maanden konden weer worden uitgewisseld. Het was dan ook al vanaf september 2020 dat deze groep niet meer bij elkaar was geweest.
Tijdens deze bijeenkomst werd tevens geïnventariseerd wie er wel/niet van plan zijn om het ko-mend seizoen door te gaan met volksdansen.
In totaal bleven er 8 leden over. Yvonne, de groepsleidster, vond dit wel minimaal en deed bij deze een oproep aan alle KBO-leden en niet-leden zich aan te melden voor het volksdansen.
Heeft u interesse, geef u op bij Trees Melgers, tel. 0575-461858. Neem eventueel een kennis en/of buurvrouw mee!! Bewegen is gezond!!
Begin september wil men dan weer starten en hopen dan wat meer mensen enthousiast te hebben gemaakt om mee te doen.
Het gezellig samenzijn werd afgesloten met een hapje en een drankje.

De aanschuiftafel Zondag 11 juli en zondag 8 augustus

Eindelijk is het weer zover! Na meerdere bijeenkomsten in Maria Postel waar we zeer hartelijk werden ontvangen, heerlijk gegeten hebben en uitleg hebben gekregen over de mogelijkheden aldaar, gaan we nu weer opstarten bij Wijngaard Um d’n Olden Smid.
Jan en Alma zijn ook blij dat er weer leven in de brouwerij is en de groep van Diny Huis in ‘t Veld gaat weer als van ouds de sterren van de hemel koken.
We zitten met 4 personen binnen aan tafel en 20 personen zijn welkom. Ook echtparen zijn vanaf nu welkom, maar alleeneters hebben voorrang.
Het is hoog zomer met warme dagen en velen gaan op vakantie, maar ook thuis is het genieten, buiten in de zon, de bloemen bloeien, iedereen is vrolijker en daar hoort lekker eten ook bij.
Alles is duurder geworden, dus helaas de aanschuiftafel ook.
De kosten zijn € 8,= p.p. voor een 3 gangen maaltijd en een drankje.
Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink; tel:0575-464170
Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden, geeft dit dan even door.
Dit kost € 2,= p.p.
In augustus komt er geen nieuwsbrief, daarom kunt u zich al voor 2 data opgeven.

Keijenborg op TV Gelderland

Op 7 juni gaf het RIVM groen licht om de dorpshuizen na de corona lockdown weer te openen. TV Gelderland heeft hier aandacht aan besteed en koos ons dorpshuis de Horst uit om te laten zien hoe een en ander weer begon. Het filmpje kunt u terugkijken op de website van de Horst onder ‘Nieuws’. Was een supermooie promotie voor ons dorp Keijenborg!

Fietsvakantie 2021

Na een jaar uitstel gaat de fietsvakantie dit jaar weer door, omdat veel coronamaatregelen zijn vervallen en waarschijnlijk iedereen al is gevaccineerd.
De animo om mee te gaan is weer groot.
Van 21 t/m 24 juli gaan 28 deelnemers naar Dwingeloo in Drente om er 4 dagen te genieten van de natuur in het Dwingelderveld of het Fries-Drentse Wold.
Men verblijft in het gezellige hotel Wesseling in het centrum van Dwingeloo.
Het bestuur wenst alle deelnemers fijne dagen en hopelijk mooi weer.

Jaarvergadering en opening van het nieuwe seizoen

In onze laatste bestuursvergadering hebben we besloten om op woensdag 6 oktober a.s. onze algemene jaarvergadering te houden.
Tevens willen we dit combineren met de jaarlijkse opening van het seizoen.
Gezien de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus kunnen we dan weer op een normale manier met een grote groep samen komen.
We willen er dan ook een feestelijke middag van maken.
De uitnodiging en notulen 2020 komen in de nieuwsbrief van september.
Noteert u alvast deze datum in uw agenda, aanvang 14.00 uur in de Horst.

Het bestuur.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Alle jarigen in de deze zomermaanden:

                                           van harte gefeliciteerd,

   wij wensen u, nu alles weer meer mogelijk is, een fijne dag!

 

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Het bestuur wenst u allen een fijne en zonnige zomer

                          en voor wie er op uit gaat, een fijne vakantie.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                         Het volgende magazine en nieuwsbrief verschijnt 24 augustus

Copyright © 2004-2021 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee