Home
mei 24, 2021

Nieuwsbrief juni 2021


 

Nieuwsbrief KBO Keijenborg.

                                                       juni 2021

Beste mensen,

Het voorjaar loopt alweer bijna naar zijn eind. Helaas hebben we met alle beperkingen ook niet echt van mooi lenteweer kunnen genieten. Maar naar het zich laat aanzien gaat het met de
coronabesmettingen de goede kant op en velen van u zijn inmiddels al 1 of 2 keer gevaccineerd.
Vorige week zijn al weer een aantal versoepelingen in gegaan en de derde stap wordt 9 juni verwacht. Wij gaan ervan uit dat we dan half juni weer met een aantal activiteiten kunnen starten. In deze nieuwsbrief zijn alvast een aantal activiteiten gepland.
Wat De Horst en bestuur KBO betreft is er de mogelijkheid om in de zomerperiode ook de vaste activiteiten zoals koersbal, bingo, kaarten, volksdansen en internetcafé gewoon door te laten gaan, mits u daar ook achterstaat.
Via de contactpersoon horen wij graag wat uw wensen zijn…
We hopen zo een mooie zomer tegemoet te gaan.

Uitslag van de fotowandeling  

In verband met het slechte weer werd de termijn dat insturen van de uitslag mogelijk was verlengd. De prijzen hebben we eerlijk verdeeld: 5 winnaars die de oplossing gestuurd hebben vóór 19 april en de overige 5 onder alle reacties. In totaal kregen wij respectievelijk 20 en 25 goede oplossingen binnen. De huisnummers bij elkaar opgeteld leverde het getal 227 op. De schatting van het aantal goede oplossingen liep sterk uiteen van 12 tot 243! Iedereen die schatte tussen 12 en 33 heeft inmiddels een prijs ontvangen, dit zijn de volgende KBO leden in alfabetische volgorder: Jan Hermans, Jan Idink, Lies Kelderman, Willemien Klein Kranenbarg, Truus Limbeek, Annemieke Mallee, Alwien Seesing en Henk Takkenkamp. De een liep met de hele familie de ander met de hond. Ook met een rolstoel en op de fiets werd de route afgelegd.

Wij hebben van alle deelnemers enthousiaste reacties gekregen. De gewonnen prijzen varieerden van een tegoedbon van Martine Hairmode tot een waardebon van de PLUS of AH.
Ook kregen enkele gelukkigen (de besten) als extraatje nog een mega krentenbrood van Bakkerij Sloot. Alle kinderen die de fotowandeling hebben gelopen hebben we, voor zover bekend, verrast met iets lekkers!
Eigenlijk hadden we meer respons verwacht, maar als je ervan uitgaat dat er gemiddeld 2 tot 3 mensen samen gewandeld hebben per ingezonden uitslag, dan hebben er toch zeker 80 wandelaars genoten van deze fotowandeling. Misschien zijn het er nog meer, degenen die niet alle 10 foto’s vonden, hebben zich niet gemeld en zijn zodoende ook niet meegeteld.

Wandelen

Ik trek mijn wandelschoenen aan
en zet mijn beste beentje voor.|

Bij weer of geen weer loop ik door,
geen dag zelfs, wil ik overslaan
Soms met een hoofd vol muizenissen
en met een pijntje, hier en daar.

ik neem ‘t als bagage mee, zonder bezwaar,
want ik kan over tijd en afstand zelf beslissen.

Een frisse wind waait luchtig door mijn kop,
lost, gaandeweg, veel van mijn ongemakken op.

En de fotoloop van onze KBO in corona-tijd
was een aangename en sportieve activiteit.

Al lopende, geniet ik dan ook, keer op keer.
Hoezo, wandelmoeheid; ik ga morgen weer.

Helmy Evers

Magazine Museum Plus Bus

Omdat de uitjes naar musea met de bus niet mogelijk zijn in deze coronatijd heeft de organisatie een alternatief bedacht voor de trouwe museumbezoekers. Er is een tweede magazine uitgebracht. Wij hebben ons best gedaan om bij leden die in het verleden meegingen met deze reisjes dit blad in de brievenbus te doen.
U vindt er uiteenlopende artikelen voor Kunstkenners met een hoofdletter K: Portret van een stel van Frans Hals uit het Rijksmuseum, Meisje met de parel van Johannes Vermeer uit het Mauritshuis en Amandelbloesem van Vincent van Gogh uit het Van Goghmuseum. Voor iedereen interessant: een verhaal over de bakermat (rieten mand met hoge rug en oplopende zijwanden) uit het Nederlands Openluchtmuseum. En een artikel over voorwerpen met een betekenis uit Fries Museum. Mocht u het magazine niet ontvangen hebben of heeft u gewoon ook belangstelling,
bij Ria Boers, Teubenweg 14 zijn nog enkele exemplaren ter beschikking.
Op de website www.museumplusbus.nl staan nog verschillende extra’s o.a. rondleidingen door musea, filmpjes en de inhoud van het eerste magazine.
Het projectbureau van de Museum Plus bus wil tegen u allen zeggen: “Totzo!”. De bussen staat nu nog stil maar zij verwelkomen iedereen weer graag zo spoedig mogelijk in de bus en in het museum!
Dit is alvast een leuke manier om je voor te bereiden op een komend museumbezoek, thuis vanuit de gemakkelijke stoel! Museum Plus Bus bedankt!

Terras

Net als vorig jaar overwegen wij de verschillende activiteitengroepen (koersbal, bingo, volksdansen, kaarten en internetcafé) uit te nodigen voor een terrasmiddag bij De Horst. Zoals het er nu uitziet zullen deze middagen buiten gehouden moeten worden, dus mooi weer (minimaal 20 graden) is een must. Via het Oranjefonds hebben wij financiën gekregen om dit te bekostigen.
U krijgt een volledig verzorgde middag van de KBO aangeboden (koffie met lekkers,
2 consumpties en een Van Bommel bitterbal, hét paradepaardje van De Horst).
Via uw contactpersoon hoort u wanneer uw groep aan de beurt is, dit is in principe altijd een woensdag- of vrijdagmiddag vanaf 9 juni. Voorlopig komt iedere groep één keer aan de beurt.
Is er ook nog iets voor leden die niet deelnemen aan activiteiten? Vorig jaar is gebleken dat er weinig tot geen animo was voor een gezellige middag op het terras. Misschien is er nu wel behoefte aan, meld ons dit, dan kunnen wij hierop inspelen. De groep van de bridgers zal net als vorig jaar zelf iets gaan regelen.

Klootschieten

We gaan weer klootschieten!!
Nu het ernaar uitziet dat er steeds meer mogelijk is, hebben we gemeend om een schema samen te stellen wanneer we gaan klootschieten.
De volgende data kunt u alvast in uw agenda noteren:

Dinsdag 22-06-2021
Dinsdag 20-07-2021
Dinsdag 17-08-2021
Dinsdag 14-09-2021

Aanvang : 13.30 uur
Startplaats: Dorpshuis De Horst
Opgaaf is verplicht

Vindt u het leuk om mee te doen, meldt u zich dan aan bij:
Jan Haarlink tel 0575-463137 mail activiteiten@kbokeijenborg.nl
Marijke Hilderink tel 0575-464170 mail m.hilderink@kickxl.nl

Het doorgaan van deze middagen is afhankelijk van de op dat moment geldende corona-regels; verder zouden de weersomstandigheden een spelbreker kunnen vormen.

Fietsen door een stukje Achterhoek

Op het moment dat ik deze aankondiging schrijf, plenst de regen tegen de ruiten.
Is dit nu lente? Het lijkt wel herfst, maar de vooruitzichten zijn gunstig want de zomer is in aantocht. Gezien de laatste mededeling van het RIVM mogen we weer meer gebruik maken van onze vrijheid. Het is al een hele tijd geleden dat we als KBO op donderdag een fietstocht organiseerden voor de fietsfanaten.
De laatste die ik me nog herinner is de jaarlijkse fietstocht van 11 juli 2019. We zijn toen over landgoed ‘t Zelle naar Kranenborg gefietst.
Vervolgens via de Lebbenbrugge en landgoed Het Zand terug naar Keijenborg. Dit alles met de nodige koffie- en lunchpauzes onderweg.
Gezien de huidige regelgeving van het RIVM is het mogelijk om een nieuwe start te maken met deze fietstochten.
Zoals het er nu naar uitziet mag dit vanaf juni weer. Het is echter wel onder voorbehoud van de regelgeving van het RIVM én de weersomstandigheden.

Eerste fietstocht : 18 juni start om 14.00 uur (RK kerk St. Jan de Doper) ca. 30 km

Tweede fietstocht: 25 juni start om 14.00 uur (RK kerk St. Jan de Doper) ca. 30 km

Jaarlijkse fietsdag 50 km:
15 juli start om 10.00uur (RK kerk St. Jan de Doper) ca. 50 km

Wil je samen fietsend genieten van een mooi stukje coulisselandschap, dan zie ik je donderdag 18 juni a.s. Aanmelden is niet nodig. Zijn er echter toch nog vragen, laat het mij weten.
Frans de Vrught. tel. 06-58802262


De Aanschuiftafel in “Maria Postel”

Maria Postel, wat gebeurt er, is er al iets te doen? Dat was ook mijn vraag en aangezien het mijn buurman is heb ik maar de stoute schoenen aangetrokken en ben er heen gegaan voor informatie. Een Keijenborgs meisje beheerde de receptie en stond me zeer vriendelijk te woord, ze zijn nu in de opstartfase en er komen stapsgewijs nieuwe bewoners. Omdat ze vanaf mei opstarten was er voor ons de mogelijkheid om daar te komen eten, dit hebben we in groepjes van telkens 8 personen gedaan. 40 personen hebben al gereserveerd! We werden ontvangen in de grote hal, jassen werden opgehangen en toen ze er allemaal waren werden we naar de tafel geleid, we zaten twee aan twee aan tafel met de nodige afstand.
De kok gaf een welkomstwoord en uitleg over het eten, en benadrukte dat hij het hier een prachtige omgeving vond! Er werd heerlijke soep uitgeserveerd en daarna het hoofdgerecht.
Tijd voor een kleine pauze waarin de leidinggevende uitleg gaf over Maria Postel.
De mogelijkheden, ook voor Keijenborgers: Bloedprikken, er komt een echoapparaat fysiotherapie, kapper en de mogelijkheid om mee te eten.
De maaltijd werd voortgezet met een heerlijk toetje en daarna werd een kopje koffie aangeboden van Maria Postel met een klein doosje bonbon met een bedankje!
Conclusie: Maria Postel heeft weer een warm hart en ik hoop ten zeerste dat het weer een plek krijgt in de Keijenborgse samenleving.
Wilt u ook van deze gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met Maria Postel,
dan kunt u zich opgeven via de aanschuiftafel bij Marijke Hilderink tel 0575-464170.
De kosten zijn € 12.50 p.p.

Jaarvergadering

Volgens onze statuten moeten we voor 1 juli a.s. onze jaarvergadering houden over het gevoerde beleid in 2020 en de plannen voor 2021.
Door alle nog geldende beperkingen kunnen we voor 1 juli geen vergadering met een groot aantal mensen uitschrijven.
Om de jaarvergadering uit te stellen tot na 1 juli a.s. hebben we toestemming van de meerderheid van de leden nodig. We gaan ervanuit dat u kunt instemmen met het uitstel tot het najaar van 2021. Mocht u het hier niet mee eens zijn, dan verzoeken wij u dit schriftelijk of per mail aan het secretariaat kenbaar te maken, (secretaris@kbokeijenborg.nl)
Wij verwachten omstreeks eind september er een feestelijke jaarvergadering van te kunnen maken.

Het bestuur

     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

                     Alle jarigen in de maand juni:                                            

                               van harte gefeliciteerd,                                                                    

                      wij wensen u een fijne dag!

 

 Het volgende magazine en nieuwsbrief voor juli en augustus verschijnt 29 juni

Copyright © 2004-2021 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee