Home
apr 21, 2021

Nieuwsbrief mei 2021


Nieuwsbrief KBO Keijenborg. mei 2021

BESTE LEDEN,

Het wordt nu wel een beetje eentonig met de coronacrisis. Nog steeds zijn er door alle beperkingen geen activiteiten mogelijk, geen kaarten, koersbal, bridge, bingo, volksdansen, aanschuiftafel of bleijkebus. ook de jaarvergadering moeten we steeds uitstellen,
ondanks dat velen van u, 70+ers, al 1 of 2 keer zijn gevaccineerd.
Wij gaan er vanuit dat we in de komende zomermaanden, net als vorig jaar, wel weer een aantal zomeractiviteiten kunnen opstarten. Plannen hiervoor zijn al in voorbereiding.
Tot die tijd, blijf in beweging, heb geduld en zie om naar elkaar.

Het bestuur.

 FOTOWANDELING VERLENGING

Wij hebben veel enthousiaste reacties gehoord over deze activiteit, helaas zijn er nog niet zoveel oplossingen binnengekomen. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het tegenvallende weer. Vandaar dat wij besloten hebben de datum voor inzending van de oplossing te verlengen tot maandag 10 mei. Er zullen in de periode tot dan vast zonnige dagen zijn die uitnodigen om te gaan wandelen. Bent u niet meer in het bezit van De Klepper waarin de route en de foto’s stonden geen nood, bij Bloemsierkunst Jolanda liggen nog beschrijvingen van de wandeling. (Let op de openingstijden van de winkel!)
Bewegen is goed voor u begin met deze kleine afstand. Ga op pad met een vriendin of de buurvrouw. Enkele leuke reacties van de combinatie oma/opa met kleinkinderen hebben wij al, leuk toch om dit samen te doen. De hond mag natuurlijk ook mee! Geniet van de buitenlucht en geef uw ogen goed de kost en als laatste: vergeet de oplossing niet op te sturen aan activiteiten@kbokeijenborg.nl Wij wensen u een gezellige uurtje met elkaar!

 SURPRISE ….VERRASSING….EXTRAATJE….OPKIKKERTJE

Ook bij de bezorging van deze Nieuwsbrief weer iets voor u. Omdat de ‘klavertje vier’ zaadjes zo’n succes waren vorige jaar, nu iets soortgelijks. Deze keer zaadjes van dwergzonnebloemen, ze worden niet hoger dan 50 cm, kunnen in de volle grond maar ook in plantenbakken. Er staat een duidelijke instructie op het zakje. Hebt u zelf geen groene vingers maak er dan een ander blij mee. Misschien wordt u t.z.t. wel verrast met een boeketje zonnebloemen. Keijenborg zal niet veranderen in een zonnebloemenveld zoals we die in Zuid Europese landen zien, maar we verwachten wel hier en daar de resultaten van het kweekwerk te bespeuren. Doe net als de zonnebloem die zijn bloemenhart de hele dag richt naar de zon, geniet net zo van de warme zonnestralen. Veel plezier ermee!

 DE DUOFIETS.

Het weer wordt weer beter, dus tijd om er met de duofiets op uit te gaan met een minder valide iemand. De fiets heeft weer een onderhoudsbeurt gehad, is coronaproef, gratis te gebruiken en is gereed voor gebruik. Deze staat geparkeerd bij van Slingeland Tweewielers aan de Hengelosestraat.
Wij hebben voor het gebruik een aantal regels en voorwaarden opgesteld, waarvan u zich vóór gebruik op de hoogte dient stellen. Deze liggen bij de duofiets.
Hieronder een overzicht.

Gebruik:
Gratis (Vrije gift is welkom)
Instructie:
Bij gebruik van de duofiets, instructie van de rijwielzaak opvolgen.
Verantwoordelijkheid:
De gebruiker is verantwoordelijk en aansprakelijk voor kosten ontstaan door schade,
diefstal e.d. van de duofiets.
Men kan deze kosten in de meeste gevallen verhalen op zijn of haar WA-verzekering.
Schade of defecten:
Meld schade of een defect bij terugkomst direct bij de rijwielzaak, zodat deze z.s.m. her-steld kan worden voor een volgend gebruik.
Reservering:
Reserveren van de duofiets kan tenminste 1 dag van te voren ( dit i.v.m. opladen accu’s) bij:
Rikie Scheers. tel: 06-40925644 of bij afwezigheid bij
Truus Buil.       tel: 06-23858770

Vogels bouwen weer nesten,
mieren komen uit de grond.
Hier en daar vliegt al heel voorzichtig
een zwaluw in het rond.
Bloemen gaan bloeien,
in de vijver zwemt weer vis,
dit alles betekent dat de LENTE begonnen is!
 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alle jarigen in deze lentemaand:
    van harte gefeliciteerd,
wij wensen u,
ondanks de nog steeds geldende beperkingen,
toch een fijne dag!

 


                                                Het volgende Magazine en Nieuwsbrief komen 25 mei uit

Copyright © 2004-2021 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee