Archief
okt 2, 2023

nieuwsbrief oktober


Nieuwsbrief oktober 2023

Agenda:
25 september: Internetcafé start weer…..
11 oktober : Bingo
12 oktober : Fietsmiddag
13 oktober : Opening seizoen
28 oktober : Bleijkebus
06 november : Museum club
08 november : Bingo
12 november : Aanschuiftafel
15 november : Presentatie Slagerij Vlogman


Wekelijkse activiteiten:

Internetcafé: elke maandag
- van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: aanvang 19.00 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten: aanvang 14.00 uur de Horst elke woensdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:
Bingo aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*
* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook een keer te zien, van harte welkom!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdagmiddag 12 oktober laatste fietsmiddag van dit seizoen.


Hopende op een mooie nazomer willen we onze maandelijkse fietsmiddag afsluiten
op 12 oktober a.s.
Dit seizoen hebben wij iedere 2e donderdagmiddag van de maand gefietst met prachtig weer en een geweldige opkomst!
Afgezien van een licht windje waren de weergoden ons goed gezind .
Officieel is de 2e donderdagmiddag van september de laatste fietsmiddag.
Op veler verzoek willen we deze nu afsluiten op:
donderdagmiddag 12 oktober, 13.30 uur (Start Booltinkplein)
Aanmelden is niet nodig.


Vrijdag 13 oktober (20.00 uur)


Wij nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de opening van seizoen 2023-2024 voor een optreden van Anneke Schep, trouwambtenaar in Raalte.
Anneke vertelt interactief op humoristische wijze over het leven van pensionado's,
weg met die geraniums!
De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.: gezond leven, werken na je pensioen, het veranderende uiterlijk…..Zij houdt iedereen een spiegel voor.
Vrolijke verhalen, informatie op maat gemaakt, voor iedere oudere: kipfiletjes en ouderdomsvlekken, met plezier het prothesetijdperk in, rimpelmassage voor iedereen.....
Helaas krijgen we allemaal te maken met verlies en… ga je dan daten op deze leeftijd? Datingsites, profielen, partnerwensen, foto's, chatten, afspraakjes en natuurlijk de teleurstellingen.....het hoort er allemaal bij.

Na afloop zullen de reacties vast zijn: wat was het leuk! Wat hebben we gelachen! En voor enkelen: wat was het herkenbaar!
Tijdens deze ‘theaterwaardige’ avond bieden wij u koffie/thee met cake én de eerste consumptie aan…..
Kortom: kom op vrijdag 13 oktober 20.00 uur naar de Horst voor deze gezellige start van seizoen 2023-2024!

De Bleijkebus


Zaterdagmiddag 28 oktober is het alweer het op een na laatste uitstapje van dit jaar met de Bleijkebus .
Carina te Stroet en Thea Weverink zorgen deze keer voor de begeleiding, tevens zal Tonnie jullie op de plaats van bestemming brengen.
Mocht u zelf ideeën of suggesties hebben over een leuk uitje, overleg dit dan met de begeleiding.
U wordt ’s middags om ca. 13.00 uur opgehaald en aan het eind van de middag weer thuis gebracht. Kosten zijn: € 20,-- per persoon.
Opgave/informatie: Thea Weverink, tel. 06-10351865 of theaweverink@hotmail.com

Slagerij Vlogman, Vorden

Wij hebben Roy Vlogman, de derde generatie slager in de rij, uitgenodigd om aan de hand van een powerpoint presentatie te komen vertellen over het reilen en zeilen van een slagerij in vroegere tijden en van nu. Meer informatie in de volgende Nieuwsbrief, noteer de datum alvast in uw agenda:
Woensdag 15 november vanaf 14.00 uur

Museumclub Nieuws !!!


Deze keer heb ik gekozen voor het Noord-Brabants Museum en de
Sint-Janskathedraal in Den Bosch.
In de tentoonstelling “BRUEGHEL – DE FAMILIEREÜNIE” laat het museum van de familie Breughel, die grofweg van 1550 tot 1700 een centrale rol speelde in de Europese kunstwereld, veel werken zien. Maar ook is er moderne en hedendaagse kunst te zien waaronder een vaste collectie van Jan Sluijters met zijn kleurrijke werken. Wanneer je al wandelend door de
18e eeuwse Paleiszalen loopt kom je o.a. ook mooi werk van de in Brabant geboren Vincent van Gogh tegen. Een bezoek aan het museum voor kunst, geschiedenis en cultuur in hartje Den Bosch is er zeker een om in te lijsten.

De Sint-Janskathedraal is een van de best onderhouden en mooiste monumenten van Nederland en daarom ook zeker een bezoek waard.
De power point met uitleg is maandagavond 6 november in Dorpshuis “De Horst” en we gaan woensdag 8 november naar het museum en de Sint-Janskathedraal.
Opgave mogelijk tot 3 november bij Aly Janssen, St. Janstraat 37 te Keijenborg.
Tel. 0575460085 mobiel 0621935619 mail: aly@janho.nl

 

 

Reactie op Keijenborgers willen bouwen !

Naar aanleiding van de KBO Nieuwsbrief van september jl. en de oproep
per mail op 13 september van activiteiten kbokeijenborg , hebben wij 19 aanmeldingen ontvangen.
Dit zijn mensen die daadwerkelijk interesse hebben voor een
sociale huurwoning / seniorenwoning in Keijenborg.
Bij navraag aan enkele van de opgegeven personen bleek er een misverstand te zijn ontstaan over de aanmelding. De meesten hadden zich tijdens de bijeenkomst
op 6 februari via de enquête aangemeld. Ze waren in de veronderstelling dat ze hierdoor geregi-streerd werden. Dit was niet het geval daar de enquête anoniem was!
Aan degenen die tot nog toe niet gereageerd hebben en alsnog in aanmerking willen komen voor een sociale huurwoning / seniorenwoning in Keijenborg de oproep: Meldt u zich zo spoedig mogelijk aan. Eerst dan wordt u geregistreerd!!!!!!.
Neem hiervoor contact op met: FransdeVrught@gmail.com of tel.:06-58802262
Namens de Dorpsraad en KBO Keijenborg,
Jan Waard, Marijke Hilderink en Frans de Vrught.

Fietsen Wieterweg 3, 22 augustus Loenen (Verslag)

Voor de derde keer met een groep op pad, dit keer naar de Veluwe om van de bloeiende heide te genieten. In de oude coöperatie in het Gelderse Loenen is Kieveen gevestigd, een gezellig woon-warenhuis waar je alles vindt om je huis te gek en sfeervol in te richten. Leuke bijkomstigheid, maar wij kwamen om te fietsen. Besloten werd om in verband met de veiligheid in groepjes van vier te gaan rijden. De ene helft fietste de route linksom de andere rechtsom, dus we kwamen el-kaar nog tegen. De route was mooi, het was gezellig totdat… een fietsende puber die druk was met haar telefoon recht op een groepje afkwam. Een alarmerende schreeuw bracht haar bij de po-sitieven, ze reageerde door bij te sturen, maar raakte toch iemand van ons. Een smal weggetje, landbouwverkeer… een nare situatie. Onze fietser had gelukkig geen lichamelijk letsel, maar kon niet verder rijden door een slag in het wiel. Samen werd het probleem adequaat opgelost, maar de schrik zat er wel in toen we met z’n allen op het terras zaten te lunchen.
Gelukkig is het goed afgelopen. Hadden we deze situatie kunnen voorkomen: NEE. Volgende keer gaat één persoon van de groep een fietshesje dragen en we letten met z’n allen nog beter op…
Bent u ook geïnteresseerd om een keer mee te gaan? Uw eigen fiets kan mee op de aanhanger! Meld u dan aan via activiteiten@kbokeijenborg.nl. U krijgt info wanneer en waar we heen gaan, daarna kunt u zich opgeven.


Bezoek aan de “Mallumsche Molen" (verslag).

Op zaterdag 16 september vertrokken we vanuit Keijenborg om, via landelijke wegen, prachtige natuur en een schitterend zonnetje, in het buitengebied van Eibergen aan te komen voor een be-zoek aan de “Mallumsche Molen”.

De Mallumsche Molen is een onderslag watermolen, gelegen aan de Berkel in de buurtschap
Mallem in de gemeente Berkelland, op loopafstand van het dorp Eibergen.
Behalve als korenmolen is de molen ook als pelmolen in bedrijf. Naast deze molen bevindt zich een Kruidentuin. Bij aankomst was er voor ons een mooi plekje in de schaduw, op het terras van het restaurant, gereserveerd. Tijdens de koffie/ thee met koek werd er eerst weer even lekker gezel-lig bijgepraat. Na de koffie werd er een bezoek gebracht aan de Kruidentuin.
Deze is eveneens gelegen in de fraaie omgeving van het oude Berkellandschap naast de
Mallumse watermolen.
De tuin staat bekend als de Kruidenhof van Mallum. Ellie en Maria (Maria was afwezig door griep) hadden deze keer een wandeling door de Kruidentuin georganiseerd, dit onder deskundige begeleiding. De tuin kent een grote verscheidenheid aan kruiden en andere planten.
Rond een grote vijver zijn een aantal perken met allerlei kruiden, akkers met planten, bloemen, een moeraspartij en een rotstuin te bezichtigen.
Na deze tuinwandeling zijn we, met Theo als chauffeur, naar restaurant Prinsen in Haarlo gereden. Hier hebben we weer heerlijk gegeten. Op de terugweg naar Keijenborg was het rustig in de bus. De deelnemers hadden genoten van zowel de bezichtiging van de Molen als van de kruidentuin en moesten nu in alle rust bekomen van het lekkere eten.
Al met al was het een zeer mooie, geslaagde en gezellige middag. Dit mede door Dinie die op het laatst nog is ingevallen voor Maria. Groeten: Theo, Dinie en Ellie. 

 

           Alle jarigen in oktober

              van harte gefeli-citeerd!!

                  en een fijne dag gewenst

 

Het volgende magazine ONS en de nieuwsbrief verschijnen 23 oktober

 
 
 
 
 
Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee