Activiteiten
May 27, 2023

Nieuwsbrief juni


Nieuwsbrief juni 2023

Agenda:
31 mei: Fietsen wieter weg
01 juni: Natuurbeleving
08 juni: Fietsmiddag
11 juni: de Aanschuiftafel
14 juni: Bingomiddag
17 juni: de Bleijkebus
20 juni: Klootschieten
23 juni: Aanloopkermis
06 juli: Jaarlijkse Uitgaansdag
09 juli: Aanschuiftafel
13 juli : Fietsdag
18 juli : Klootschieten
21-24 juli: Fietsvakantie

Wekelijkse activiteiten:
Internetcafé: elke maandag
- van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge : aanvang 19.00 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten : aanvang 14.00 uur de Horst elke woensdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:
Bingo aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*
* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

 

Natuurbeleving

Op donderdagmiddag 1 juni a.s. om 12.30 komen groep 5/6 van de Bernardusschool
samen met KBO-leden, opa’s en oma’s in de Horst, om een natuurproject te doen.
We hebben dit keer Annelies de Vrught uitgenodigd. Zij is imker en gaat ons een boeiend verhaal vertellen over bijen en het nut ervan. Uiteraard gaan we ook iets maken.
Het belooft een hele interessante middag te worden.

De Bleijkebus

Op zaterdagmiddag 17 juni is het weer de vierde keer dit jaar dat we een uitstapje maken met de Bleijkebus .
Frans de Vrught en Thea Rondeel zorgen deze keer voor de begeleiding, tevens zal Theo jullie op de plaats van bestemming brengen. Mocht u zelf ideeën of suggesties hebben over een leuk uitje, overleg dit dan met de begeleiding.
U wordt ’s middags om ca. 13.00 uur opgehaald en aan het eind van de middag weer thuis gebracht.
Kosten zijn: € 20,-- per persoon.
Opgave/ informatie: Frans de Vrught, tel.:06-58802262 of fransdevrught@hotmail.com

Aanloopkermis 2023

Het lijkt nog best ver weg, maar dit is echt de laatste Nieuwsbrief vóór de kermis. Traditiegetrouw gaan de senioren de spits afbijten met de kermis: het dubbeltjes dansen en daar hoort u ook bij. Op vrijdagmiddag barst het feest los. The Moodchers Tribute Band zorgt voor gezellige muziek. Bijna iedereen kent de alom bekende nummers van de Moodchers uit Borculo van ‘Een huis met een tuintje’ tot ‘Allemaal op de bok’. Het is toegestaan mee te zingen en een dansje maken behoort ook tot de mogelijkheden.
Koffie met cake en het eerste drankje worden u aangeboden door schuttersvereniging St. Jan, daarna zijn de consumpties voor eigen rekening. Wel komen de dames van St. Jan nog regelmatig rond met een lekker hapje!
Genoeg redenen om erbij te willen zijn! Wij hopen dat (bijna) iedereen die er vorig jaar was, nu ook weer present is, dan is de tent goed gevuld met feestvierende mensen. `

Tot ziens op vrijdag 23 juni 14.00 uur in de cafétent!

DUOFIETS, fijn om er samen op uit te gaan!!

De duofiets staat geparkeerd bij ‘van Slingerland Tweewielers’ Hengelosestraat 14 in Keijenborg. Deze duofiets is beschikbaar voor iedereen, men hoeft dus geen lid te zijn van KBO Keijenborg. De elektrische duofiets biedt de mogelijkheid aan iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen, om een tochtje te maken met een fietsmaatje. Reserveren minimaal één dag van te voren is wel noodzakelijk bij een van onderstaande personen, dit i.v.m. opladen van de accu’s. Een instructie en even oefenen is zeker gewenst.
Het gebruik van de duofiets is gratis, een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contactpersonen voor het reserveren zijn: Rikie Scheers tel: 06-40925644
Truus Buil tel: 06-23858770


Terugkoppeling met gemeente Bronckhorst en ProWonen

n.a.v. Infoavond wonen in Keijenborg (verslag).
De Dorpsraad en KBO Keijenborg hebben met: woningcorporatie ProWonen en gemeente Bronckhorst, een bijeenkomst gehad op dinsdag 25 april waarbij de
uitkomsten van de enquête zijn besproken. De uitkomst koppelen we hierbij graag aan u terug.
Terugkoppeling uitkomsten.
De respondenten kunnen we hoofdzakelijk in twee categorieën indelen :
senioren (50%) en starters(30%).
Van de respondenten die zelfstandig wonen (60%), woont (66%) in een vrijstaande of 2-onder-een-kap woning. Tevens is te zien dat de mensen die zelfstandig wonen, bij verhuizing, veelal een koopwoning achterlaten (75%), voor de vrije koopmarkt, lees: een duurdere woning.

Interesse koop of huur
Uit de enquête bleek ook dat veel respondenten op zoek zijn naar een
seniorenwoning (47%). Van deze respondenten zoekt 65% een seniorenwoning
in de vorm van koopwoning t.o.v. 35% in de vorm van een huurwoning .
Voor wat betreft koop: Hierbij heeft een prijsindicatie van 250.000 euro
tot 350.000 euro de voorkeur(57%). Tevens gaat de voorkeur uit naar woningen die gelijkvloers zijn en een gunstig energielabel hebben.
Voor wat betreft huur: 38 respondenten hebben interesse in een huurwoning, er is zowel vraag naar een huurwoning in de sociale huur (tot max 800 euro) als in de vrije sector huur (vanaf 800 euro).

Oproep ProWonen
De uitkomst van de enquête is voor ProWonen nog te algemeen om de woonbe-hoefte voor sociale huurwoningen goed in beeld te krijgen.
Daarom vraagt ProWonen, als u daadwerkelijk interesse hebt in een sociale huurwoning in Keijenborg, om dan meer persoonlijke informatie aan hen door te geven.

Als u een e-mail stuurt aan Heleen Weerkamp, communicatieadviseur bij ProWo-nen, dan ontvangt u een korte aanvullende enquête die u kunt invullen en aan haar kan retourneren. Haar emailadres is heleen. weerkamp@prowonen.nl.
Conclusie grote behoefte aan woningen
Uit enquête kunnen we vaststellen dat er een grote vraag naar woningen
is in Keijenborg onder zowel senioren als starters, waarbij de voorkeur uitgaat naar een eigen woning boven een huurwoning. Dit geldt voor de senioren en voor de starters.
Verder bestaat de mogelijkheid nader te bekijken wat mogelijk is
in Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO), daar dit mogelijkheden biedt voor een nieuw gezamenlijk project tot zelfwerkzaamheid, hetgeen kosten bespa-rend kan werken. Hierbij is het hebben van een geschikte locatie een belangrijke eerste stap.
Vervolg
Samen met de gemeente en ProWonen zijn we als Dorpsraad en KBO bezig
de mogelijkheden voor woningen nader te verkennen in Keijenborg. In deze ge-sprekken bekijken we welke locaties mogelijk geschikt zijn voor woningbouw. Dit naast de lopende woningbouwverzoeken die vanuit Keijenborg bij de gemeente in behandeling zijn.
We hopen u hierover voor de zomervakantie nader te kunnen berichten.
Namens De Dorpsraad en KBO Keijenborg.
Jan Waard, Marijke Hilderink en Frans de Vrught.
Activiteiten in de zomermaanden
In de agenda bovenaan in de Nieuwsbrief staan de data van geplande activiteiten in de zomer vermeld, zodat u deze al op uw kalender kunt zetten. We willen alvast een tipje van de sluier oplichten over wat we gaan doen.

6 juli, uitgaansdag. We brengen een bezoek aan een glasblazerij in Almen. Na een toeristische route gaan we eten in pannenkoekenhuis De Zon in Wehl, hoeft geen verdere uitleg, omdat we er al eerder zijn geweest.

13 juli, de jaarlijkse fietsdag. We hopen dat de weergoden ons beter gezind zijn dan vorig jaar, helaas werd het toen twee keer afgelast.

Toneel in Rha op 12 mei (verslag)

Met maar liefst 20 personen zijn we naar Rha gegaan om daar in een echte boerenschuur de opvoering van het toneelstuk ‘ ’t Is Bingo op de Camping’ te bekijken. De schrijfster van dit stuk is Evelien Evers, lid van onze vereniging. Als je Evelien kent kon je veel van haar humor herkennen.
Twee caravans naast elkaar, de ene bewoond door zuurpruim/azijnzeiker Jos met zijn partner en in de andere twee dames die een relatie met elkaar hebben. Dit steken zij niet onder stoelen of banken en Jos moet dit ongewild aanhoren, net als de verhalen tegen en over hun huisdier Cavia Herman. Beide stellen krijgen bezoek, een echtpaar van wie de dame niet vies is van een borrel en een Amsterdammer met zijn lief die eigenlijk veel te onderdanig is. De samenstelling van dit gezelschap met allerlei pluimage zorgt voor hilariteit en de nodige intriges. Onmogelijk om dit zó na te vertellen dat u er net zo hard om kunt lachen als wij toeschouwers die avond gedaan hebben. Ook de realiteit in de wereld over o.a. files, CO2 kwam voorbij. Een anekdote wil ik toch proberen na te vertellen. Naar aanleiding van cavia Herman bij de buren stelt Jos dat dieren nog meer rechten hebben dan mensen. In de straat mogen zij gerust tegen iedere boom pissen; als hij dat zou doen, zou hij meteen een fikse bekeuring krijgen.
De toneelvereniging Rha e.o. heeft ons een hele mooie avond bezorgd, zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 13 mei was weer het uitstapje met de Bleijkebus (verslag).

Met de bus reden we richting Aalten, Tonnie was onze chauffeur die altijd zorgt voor een mooie route. De weersomstandigheden waren prima en na een mooie rit kwamen we aan in Aalten. Hier hebben we het theepottenmuseum bezocht van Joke Ruesink.
Normaal gesproken is dit museum op zaterdags gesloten, maar voor ons en een andere groep had ze een uitzondering gemaakt en was ze deze dag extra open.
Het museum bestond werkelijk uit duizenden theepotten in allerlei figuren en maten enz.
Enkele dames zaten intussen al heerlijk in de zon op het terras, dus toen zijn we maar begonnen met koffie en thee en een heerlijk stukje appeltaart.

Daarna hebben we het museum bekeken, iedereen keek zijn ogen uit om zo`n grote verzameling.
Er werd ook heel wat gelachen om zoveel, toch wel hele bijzondere theepotten.
Aan het eind van ons bezoek aan haar museum, werd ons nog een gratis
kopje koffie/thee aangeboden. Toen we weer allemaal in de bus zaten zijn we op haar erf nog langs een paar mooi beschilderende silo`s gereden.
Na een kleine 10 min. rijden waren we bij Suzie`s Farm ook in Aalten.
Hier hebben we met zijn allen nog gezellig wat gegeten en gedronken.
Daarna zijn we voldaan richting Keijenborg gereden.
Tonnie bedankt dat je iedereen weer veilig thuis hebt gebracht.
Lijkt het je ook wat om met ons mee te gaan, wacht niet, maar geef je op. Het is echt de moeite waard en wij doen ons best om er weer een gezellige middag van
te maken.
Groeten Tonnie, Thea en Maria.


Alle jarigen in juni
van harte gefeliciteerd!

Wij wensen u een fijne dag!

 

 


Het volgende magazine Ons en de Nieuwsbrief verschijnen 26 juni.

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee