Home
mrt 22, 2022

Nieuwsbrief april 2022


Nieuwsbrief april 2022

Agenda:

6 april: Jaarvergadering
10 april: de Aanschuiftafel
13 april: Bingomiddag
8 mei: de Aanschuiftafel
11 mei: Bingo
17 mei Klootschieten

 Wekelijkse activiteiten:

Internetcafé: elke dinsdag
- van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: vanaf 19.00 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten: vanaf 14.00 uur de Horst elke woensdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:
Bingo vanaf 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*

* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook weer te zien, van harte welkom!


Zondag 10 april: de aanschuiftafel

De eerste keer weer de aanschuiftafel! Zowel de eters als de kooksters hadden er weer veel plezier in,
dus 10 april bent u weer van harte welkom.
Jan Alma en DINY zijn weer ontzettend druk geweest om de tuin op orde te maken voor de lentefair op tweede paasdag waar u natuurlijk ook welkom bent! Samen maken we er weer een gezellige middag van en laten we het zoals altijd weer goed smaken!
Vanaf 12.30 uur bent u welkom en om 13.00 uur wordt begonnen met eten.

De groep van Yvonne en Evelien kookt weer met veel plezier de sterren van de hemel.
De kosten zijn € 8,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink, tel. 0575-464170
Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dan vermelden. Dit kost € 2,= p.p.

Jaarvergadering / Feestelijke bijeenkomst

U leest het goed…. we hebben de draad weer opgepakt en hoe…

Datum : woensdag 6 april
Tijd: 14.00 uur tot 18.00 uur (inloop van 13.30 uur)
Plaats: De Horst, Keijenborg
Opgave: telefonisch bij Jan (0575-463137) of Francy (0575-463467)
of per e-mail: activiteiten@kbokeijenborg.nl
Graag uiterlijk vrijdag 1 april.

De jaarvergadering die normaal gesproken al in januari plaats zou vinden gaan we nu houden op 6 april.

Na het officiële gedeelte krijgt u uitgebreid de tijd om ‘bij te praten’, er zal nog wel een ludiek intermezzo zijn. En dan…. vanaf 16.30 uur nodigen wij u uit voor een uitgebreid koud en warm buffet, waar iedereen vast iets lekkers kan vinden. Omdat we al zolang niets meer hebben kunnen organiseren, wordt dit buffet aangeboden door het bestuur KBO Keijenborg. Vond u dit geweldig en wilt u uw waardering uitdrukken in een financiële bijdrage, dit is mogelijk. Er staat een bus bij……

Eigenlijk is het raar dat je je voor een jaarvergadering op moet geven, maar in dit geval is het echt noodzakelijk. Van het buffet willen wij niet voor een weeshuis aan eten overhouden en wat nog vervelender zou zijn, dat er mensen met een knorrende maag naar huis toe gaan, omdat er niet voldoende was. Dus geef u op!
Wij hopen dat u er weer net zo’n zin in hebt als wij, dan wordt het vast een gezellige middag voor iedereen!

Internet Café

Omdat bankzaken binnenkort allemaal via het Internet gaan (denk hierbij ook aan het verdwijnen van de acceptgiro), organiseert het Internet Café dinsdag 12 april a.s. een workshop Bankieren via Internet.

Wij willen starten met deze workshop om 10.30 uur, maar vragen u om 10.15 te komen en wij écht om half 11 kunnen beginnen.

Wij hopen dat u mede door deze workshop ervaart dat Internetbankieren niet moeilijk is en dat vooral de angst dat er iets fout kan gaan geen belemmering meer hoeft te zijn om zelf een account te hebben om met Internetbankieren aan de slag te gaan.

Wilt u deelnemen aan deze workshop, geef u dan op bij Lies Kelderman, door middel van een mailtje, een appje, een belletje of anderszins.
Het mobiele nummer van Lies is; 06 54 27 49 20
Mailadres; kbokeijenborg.icafe@gmail.com

Het Internet Café is in dorpshuis 'De Horst' we zijn verhuisd naar boven (St. Jan Zaal), waar u ook kunt komen met een stoeltjeslift.

Wij als team zien u graag bij deze workshop. Voor gebruikshuur van de oefenruimte en een consumptie wordt een vergoeding gevraagd van € 3,50

Met vriendelijke groeten;
De coaches van het Internetcafé.

Lentefair

Bij Um d’n Olden Smid wordt op tweede Paasdag 18 april van 11.00 uur tot 17.00 uur een Lente Fair georganiseerd. Het erf verandert in een gezellige markt met streekproducten, kunst, planten/stekjes etc. Vanzelfsprekend is KBO Keijenborg ook vertegenwoordigd. Leuk om er even een kijkje te nemen, voor de entreeprijs hoef je het niet te laten, die is € 2,--.

Klootschieten

Evenals vorig jaar willen we ook dit jaar weer gaan klootschieten. Onderstaand alvast een schema met de geplande data waarop dit zal plaatsvinden, zodat u deze al in uw agenda kunt noteren:

Dinsdag 17 mei 2022
Dinsdag 14 juni 2022
Dinsdag 12 juli 2022
Dinsdag 9 augustus 2022
Dinsdag 6 september 2022
Aanvang is telkens om 13.30 uur, we starten vanaf dorpshuis de Horst, om organisatorische redenen in opgave gewenst. In de Nieuwsbrief van april hierover verdere informatie.

En wat nog meer?

Wij zijn al druk bezig om de activiteiten voor de rest van het jaar op de rails te krijgen.
Het zijn allemaal nog vraagtekens maar hopen dat de meeste genoemde ideeën door kunnen gaan.

- een bezoekje per fiets of auto aan pinetum De Belten
- Kleintje kermis op vrijdag 24 juni
- de uitgaansdag begin juli
- een dagje zeilen voor de fanatiekelingen eind augustus, in het kader van ‘op maat’
- toneel in Bekveld
- een gezellige opening van het seizoen
- een thema bijeenkomst in november, (de notaris?)
- de traditionele kerstmiddag

Houd de Nieuwsbrieven in de gaten…. Wij gaan er weer voor!

 Zlim thuis

Op de informatie bijeenkomst van 25 februari van het CDA in dorpshuis de Horst over ‘wonen voor ouderen werd al snel duidelijk dat het niet zomaar mogelijk is om te verhuizen naar een kleinere woning als je denkt daar aan toe te zijn.
Wil je weten hoe je jouw huis toekomstbestendig maakt, zodat je langer veilig thuis kunt blijven wonen? Welke preventieve oplossingen er zijn tegen inbraak of brand? Of ben je benieuwd welke vorm van personen- of sociale alarmering bij jou of een naaste past. Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, op je vertrouwde plek. Dat is natuurlijk een fijn idee. En met enkele aanpassingen vaak ook mogelijk. Er zijn allerlei mogelijkheden om je huis veiliger en comfortabeler te maken. Maar waar begin je met zoeken? Misschien weet je niet wat je nodig hebt. Ook wanneer je zorg draagt voor een naaste kan extra advies jou helpen. De Zlimthuis adviseurs staan voor je klaar!
Wil je dat er iemand meeluistert om je situatie te beoordelen? Advies over een probleem waar je tegenaan loopt? Of heb je een praktische vraag over een product?
De adviezen op hun website zijn opgedeeld in 3 onderdelen:
Veilig Thuis, Handig Thuis en Onbezorgd Thuis. Het is mogelijk om online een woontest in te vullen om te zien hoe de veiligheid en het gebruiksgemak is in je eigen huis. Aan de hand van de antwoorden die je invult krijg je een adviesrapport.
Veder is het mogelijk om je ‘live’ te laten informeren in een zogenaamd belevingshuis, hiervoor is een afspraak maken noodzakelijk. Een woonscan in je eigen huis is ook mogelijk. Al deze informatie kunt u nog eens nalezen op hun algemene website: www.zlimthuis.nl/. In Doetinchem zit aan de IJsselkade 17 een servicepunt.

In deze Nieuwsbrief brengen wij al twee handigheidjes onder de aandacht, deze zijn niet van Zlim thuis, de volgende keer zullen andere vernuftigheden onder de aandacht brengen.

Rookmelder
Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Via de website van KBO kunt u deze als lid voordelig bestellen.
Set 2 rookmelders met een accu met een levensduur 10 jaar Alecto SA110 + 2 magneetsets voor de prijs van € 59,96 € 39,95, exclusief € 4,95 verzendkosten.
Ter informatie hier de link naar de website: https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/set-2-rookmelders-10-jaar-alecto-sa-110-magneetbevestiging.html
Een rookmelder mag in geen enkel huis ontbreken en is bovendien verplicht vanaf juli 2022 op elke verdieping. In ieder huis kan brand ontstaan. Als dat onverhoopt gebeurt, is het zaak om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen. Een rookmelder zorgt daarvoor. Als de rookmelder rook detecteert geeft hij een luid alarmsignaal af van 85 decibel. Ter illustratie: 85 decibel is het beginniveau waarvoor artsen oordopjes adviseren. Een niet te negeren geluidsniveau dus.

Het grote voordeel van de SA-110 DUO is dat deze set van 2 rookmelders geleverd wordt met een sterke ingebouwde lithiumbatterij die een levensduur heeft van maar liefst 10 jaar. Installeren doet u eenvoudig, zonder te boren, met de meegeleverde magneetbevestigingen.

Bedlampje met bewegingsmelder
Veel mensen moeten er ’s nachts uit voor toiletbezoek, vaak wordt er dan geen lampje aangedaan….en dat kan wel eens een ongeluk(je) veroorzaken Hoe gemakkelijk is het dat er automatisch een lamp gaat branden als u uit uw bed stapt….
Bij 123led.nl kun je zo’n handige lamp bestellen voor € 17,50 excl. verzend- en administratiekosten. Vaak heb je er 2 nodig, voor € 40,-- een valpartij voorkomen is een goede investering!
https://www.123led.nl/123led-Bed-led-strip-set-met-sensor-en-timer-3W-extra-warm-licht-i1926-t2159.html
De Bed led-strip set met sensor en timer van het 123led huismerk is de ideale nachtlamp voor bij uw bed.

De 1,2 meter lange led-strip van 25 lumen geeft u net dat beetje licht bij uw voeten als u in of uit het bed wilt stappen in het donker. Door de extra warme kleur van 1700K geeft de led-strip sfeervolle verlichting aan uw slaapkamer. De sensor vangt beweging op in een bereik van 3 meter en zorgt ervoor dat het licht automatisch aan gaat. De timer kunt u zelf handmatig instellen variërend van 10 tot 260 seconden.

De set komt inclusief adapter, sensor en alle benodigdheden om de ledstrip te installeren.
Plaats de led-strip bijvoorbeeld aan de zijkant van het bed op een plat oppervlak en steek de stekker in het stopcontact (kabellengte 1,5 meter). De flexibele led-strip is eenvoudig op maat te maken. Bij iedere 10cm kan de led-strip worden doorgeknipt, deze plek wordt met een icoontje aangegeven op de led-strip.
Test de led-strip eerst voordat u deze installeert.


Aangifte Inkomstenbelasting 2021.

Het is voor iedereen weer tijd om belastingaangifte 2021 te doen.
KBO Keijenborg heeft 2 belastingconsulenten die u hierbij kunnen helpen.
Wilt u uw aangifte laten invullen door een van onze belastingconsulenten, dan moet
u zelf contact met hen opnemen;

Wilbert Bergervoet tel. 06-44966717
Paulien Jansen Schutten tel. 06-19320975

 Verslag: Aanschuiftafel 13 maart 2022

Na lange tijd kon de aanschuiftafel weer doorgaan.
In de gezellige serre van “Um den Olden Smid” was het een fijn weerzien voor ons allemaal.
De stemming was opperbest en dat was te merken, iedereen had er weer zin in.
Nadat alle gasten binnen waren, heette Frieda allen hartelijk welkom en vertelde wat er op het menu stond.
Voorgerecht : Champignonsoep
Hoofdgerecht: Aardappelen, rodekool, hachee, gebakken appels
Nagerecht: IJs met advocaat en slagroom
De gasten waren dik tevreden en de complimenten waren niet van de lucht. Toen alle gasten huiswaarts waren, keken de kooksters met een voldaan gevoel terug op een geslaagde middag.

Ben en Mark bedankt voor het chaufferen en de hand- en spandiensten.
Map bedankt voor het invallen en het maken van de menukaarten.
Jan en Alma bedankt voor het klaarzetten van de tafels en stoelen en de gastvrijheid.
Namens het kookteam: Frieda, Kitty, Liesbeth, Map en Rietje

 

               Alle jarigen in april,

                     van harte gefeliciteerd,

                         en wensen u een fijne dag

 

 


                                Het volgende Magazine en de Nieuwsbrief verschijnt 26 april

Copyright © 2004-2022 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee