Home
mrt 28, 2019

Nieuwsbrief april 2019


  Nieuwsbrief KBO-PCOB Keijenborg april 2019

Agenda:

04 april Wandelmiddag
10 april Bingomiddag
10 april Informatiemiddag in Clusterverband
12 april Excursie TV Gelderland in Arnhem
14 april De Aanschuiftafel
18 april Wandelmiddag
2 mei Wandelmiddag
3 mei De Museumbus
8 mei Bingomiddag
16 mei Wandelmiddag
18 mei De Aanschuiftafel
18 mei De Bleijkebus
30 mei Wandelmiddag
14 juni Museumbezoek

Woensdag 10 april: Themamiddag Digitale nalatenschap
Een mens bouwt onbewust een behoorlijke digitale erfenis op. Met profielen op Facebook, Twitter, Instagram slingeren er overal stukjes persoonlijke data rond. En dan hebben we het nog niet eens over het email-verkeer, Whattsapp of cloudservices.
Een digitale nalatenschap kan heel groot zijn. Nederlanders moeten voor hun dood bepalen wat er na hun overlijden met hun digitale gegevens gebeurt. Nu er nog niets wettelijk bepaald is, ontstaan er regelmatig problemen. Wat kun je vastleggen en hoe regel je het dan?
Henk Roes zal deze themamiddag die bedoeld is voor het hele cluster KBO-PCOB gaan verzorgen. (ook niet leden zijn van harte welkom!)
De informatiemiddag begint om 14.00 uur, locatie Hotel Leemreis te Hengelo.

Zondag 14 april, zaterdag 18 mei en zaterdag 8 juni: De Aanschuiftafel
De aanschuiftafel is in mei en juni op een zaterdag gepland omdat de zondagen een andere invulling hebben. Noteer het in uw agenda! De tijd wordt weer verzet, meer licht, meer zon, geniet ervan. Het voorjaar brengt ons groen en bloemen, kom dit zien in de serre van Jan en Alma terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd. De groep van Ria Boers maakt weer een heerlijke maaltijd, dus dat wordt weer smullen!.
De kosten zijn € 7,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink tel. 0575-464170 .
Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dit aangeven, kosten hiervoor zijn € 2,= p.p.
Tweede paasdag is de Lentefair bij de wijngaard, waar ook een stand van de KBO zal zijn.


KIJKTIP: TV Gelderland
Op vrijdag 12 april wonen een aantal KBO leden de live uitzending “De week van Gelderland” bij, U kijkt toch ook!! Tijd van 17.00 uur tot 18.00 uur (wordt ieder uur herhaald). Wilt u er ook een keer naar toe? Even aanmelden bij Jan (463137) of Francy (463467).
Maandag 22 april, 2e Paasdag
Ook dit jaar is er op 2e paasdag weer de “Lentefair in de tuin van “Um den Olden Smid” aan de Keijenborgseweg. Ook onze KBO zal zich hier presenteren.

Vrijdag 3 mei: met de Museumbus naar het Drents Museum
Vertrek:9.00 uur vanaf St Janstraat 6 (instappen mogelijk vanaf 8.30 uur)
Terug in Keijenborg om ca. 17.00 uur.
Voor de Museum bus hebben zich al een heel aantal gegadigden opgegeven, er zijn nog ca. 10 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan als je nog mee wilt.
Doel van die dag is het Drents Museum in Assen*, een museum niet alleen voor liefhebbers van schilderijen. Er zijn ook tal van andere dingen te zien: de eerste kano die in Nederland opgegraven is, het meisje van Yde, een poppententoonstelling en de tijdelijke tentoonstelling over Nubië, het land van de zwarte farao’s is er dan nog net (vergelijkbaar met Egyptische kunst). De busreis, entree en de rondleiding worden geheel gesponsord door de Bankgiroloterij. De enige kosten zijn het geld voor de lunch bestaande uit soep van de dag, zachte bruine en witte belegde broodjes met diverse vlees- en kaassoorten (2 p.p.), fruit, melk of karnemelk. Dit alles voor de prijs van
€ 13,08, dit bedrag dient u ter plekke contant te betalen. Wij gaan ervan uit dat iedereen deelneemt aan deze lunch, het is niet toegestaan om een eigen meegebrachte lunch te consumeren in het museum. Ervaring heeft uitgewezen dat dit altijd een zeer geslaagde dag is, hopelijk deze keer ook. Wil je ook nog mee, meld je dan zo snel mogelijk aan per mail activiteiten@kbokeijenborg.nl of telefonisch bij Jan Haarlink 0575 463137 of Francy Wicherink 0575 463467, gedetailleerd programma wordt uitgedeeld in de bus.
Wil je ook nog mee, meld je dan zo snel mogelijk aan per mail activiteiten@kbokeijenborg.nl of telefonisch bij Jan Haarlink 0575 463137 of Francy Wicherink 0575 463467, gedetailleerd programma wordt uitgedeeld in de bus.

*Het Drents Museum heeft dinsdag 14 maart in de Amerikaanse stad New York de publieksprijs van de prestigieuze Global Fine Art Awards gewonnen. Deze Awards worden beschouwd “als de Oscars binnen de museumwereld”.
De Bleijkebus|
in april vervalt de Bleijkebus.
Opgave voor de Bleijke bus van 18 mei zoals gewoonlijk telefonisch bij Dini Huis in 't Veld
tel: 0575 462809.

Duofiets
Het mooie lenteweer komt er aan. Lijkt het u leuk om te gaan fietsen maar het lukt niet (meer) op uw eigen (elektrische) fiets. Een heel aantal vrijwilligers wil graag met u een tochtje in de omgeving gaan maken op de duofiets die gratis ter beschikking staat. Heeft u zelf een fietsmaatje, na een korte instructie kan hij/zij samen met u gebruik maken van de elektrische duofiets. Een afspraak maken op korte termijn maken is vaak gewoon mogelijk. Even bellen met Rikie Scheers (06-40925644) of Truus Buil (06-23858770) en het komt voor elkaar. Is toch fijn even naar buiten, de wind in de haren!
ProWonen

Op 14 maart jl. was er een inloopspreekuur in Dorpshuis de Horst van ProWonen.
Zeer toevallig was net 2 dagen tevoren bekend geworden dat de 6 seniorenwoningen aan de Koldeweiweg over 5 jaar gesloopt gaan worden. Er waren verschillende mensen die hierover de nodige vragen hadden..
Het werd duidelijk dat ProWonen niet op de hoogte is van de behoefte aan seniorenwoningen
(met 1 slaapkamer) in Keijenborg, omdat men zich niet (vroegtijdig) inschrijft voor een (senioren)woning. Belangrijk is dat u zich inschrijft bij ProWonen, als u in de toekomst in Keijenborg wilt blijven wonen en geef duidelijk uw wensen aan. Niet uitstellen, maar nu doen, uw situatie kan zo maar veranderen door onvoorziene omstandigheden.
Wilt u hulp bij het inschrijven, neem dan contact op met een van onze bestuursleden, wij zorgen dan voor de nodige begeleiding. Aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden. Als zich zoveel mogelijk mensen inschrijven, geven we met z’n allen een duidelijk signaal af!

Verder waren er nog vele vraagtekens over het toekenningsbeleid van ProWonen.
Wat kan hieraan gedaan worden? KBO probeert de belangen van senioren te behartigen door in gesprek te blijven met ProWonen.

Te mooi om niet te laten zien
Met Keijenborg Live in ons achterhoofd voor muzikale talenten, willen we polsen of er interesse bestaat om talenten op het creatieve vlak bij elkaar te krijgen om de resultaten van hun hobby’s te laten zien. We weten dat er geschilderd, getekend, geboetseerd en hout bewerkt wordt. Er zijn dames die goed zijn met naald en draad: met als resultaat poppen, kleding of tasjes. Fotografen die hele mooie foto’s schieten, mensen die gedichten of verhalen schrijven. Er worden vogelhuisjes en sieraden gemaakt. Te veel om op te noemen. Ben jij een van deze creatievelingen die enthousiast is over zijn/haar hobby. Wil je graag laten zien wat je gemaakt hebt, geef je dan op bij Helmy Evers (0575 462709). Datum voor deze “hobbybeurs/tentoonstelling” is zaterdag 21 september in de Horst in Keijenborg.

De Museumclub
Vrijdag 14 juni gaan we weer met Aly naar een museum. Noteert u alvast deze datum.
Meer informatie hierover vindt u in de volgende nieuwsbrief.

OPMAAT Activiteiten
In onze vorige Nieuwsbrief hebben wij de Opmaat activiteiten aangekondigd. Op onze website www.kbokeijenborg.nl staat nu een powerpoint presentatie hiervan. We hebben al enkele enthousiaste reacties binnen, maar helaas nog niet genoeg om concreet iets te gaan organiseren. Er wordt onderling al wel over gepraat hebben wij gemerkt, maar het is wel zaak dat u zich even telefonisch aanmeldt bij Jan (0575 463137) of Francy (0575 463467) als u graag iets samen wilt gaan doen. Per mail kan ook activiteiten@kbokeijenborg.nl. Wees niet bang dat, als u zich voor 6 dingen aanmeldt er iedere week iets op het programma staat, wij gaan dit in overleg met elkaar regelen.

UITGAANSDAG donderdag 4 juli
Traditioneel gaan we een maal per jaar een dagje weg, ook dit jaar hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Met de bus van groen/grijs, vertrek om ca. 13.00 uur.
Als eerste krijgen we een rondleiding op de gladiolenkwekerij van “Boer Jos” in Steenderen, uiteraard is er de mogelijkheid voor een fotoshoot met Jos en Dycke, beiden bekend van het programma Boer zoekt Vrouw.
Dan op naar pannenkoekenhuis De Zon in Wehl, waar we beginnen met koffie/thee en cake.
Een luxe huifkar staat daar klaar voor een rondrit door het Liemerse land.
Als we terug zijn gaan we genieten van een proeverij van traditioneel gebakken pannenkoeken, die aan tafel in pizzapunten geserveerd worden. Alle soorten mag je proeven! Houd nog wel een plekje vrij voor het dessertbuffet, ijstaart met warme kersen en/of warme chocolade.
Om ca. 19.00 uur verwachten we weer in Keijenborg te zijn.
Vindt u het leuk om mee te gaan, geef u dan telefonisch op bij Jan (0575-463171) of Francy (0575-463467). Per mail kan ook: activiteiten@kbokeijenborg.nl.
Rolstoel en rollator kunnen mee, hiervoor zijn speciale voorzieningen, zowel in de bus als in de huifkar. Dit leuke, gezellige programma is echt geschikt voor iedereen van 55 tot 90 jaar!!
De prijs voor dit geheel verzorgde uitstapje is € 35,--.

Zomertijd
21 maart is de lente officieel begonnen met twee prachtige voorjaarsdagen.
Nu is het weer tijd voor de “zomertijd” .
In de nacht van 30 naar 31 maart gaat de klok weer een uur vooruit, dus een kort nachtje.


Zondag 10 maart hebben we gekookt voor de Aanschuiftafel. (verslag)
Het weer buiten was bar en boos met veel wind en regen, maar binnen bij Jan en Alma was het zoals altijd, super gezellig. We hadden 20 gasten.
Anniek had mooie lenteboeketjes gemaakt met tulpen en ook ons menu was, ondanks het slechte weer, afgestemd op het voorjaar.

Dit hebben we gekookt: 
Lente - voorafje; meloen met ham
Groentesoep
Varkenshaasje met champignon-roomsaus
Gebakken krieltjes
Sperziebonen
Gemengde sla met spekjes
Vlaflip

De tafel werd weer alle eer aangedaan. We mochten de nodige complimenten ontvangen van onze aardige gasten. Het was weer heel gezellig om voor hen te koken. Nadat we alles opgeruimd hadden, gingen we dan ook voldaan naar huis.

Uit met de Bleijkebus, 16 maart j.l. (verslag)
Op zaterdag 16 maart vertrokken wij met regen en veel wind richting Steenderen, daar hebben wij de bouwwerkzaamheden van het vrieshuis Aviko bekeken vanuit de bus. Daarna hadden wij een afspraak bij het Achterhoeks Planetarium in Toldijk. Bij zijn woning aan de Hoogstraat bouwde Henk Olthof vanaf 1972 zijn astronomische levenswerk, een stukje hemel op aarde. In het aardglobe planetarium kregen wij een schitterend beeld van de sterrenhemel te zien. In de replica van het Eisinga Planetarium in Franeker werd ons zonnestelsel getoond. Dit alles was zeer indrukwekkend, het was een zeer waardevol informatief bezoek! Vervolgens tijdens het heerlijke eten bij Den Bremer nog gezellig nagepraat en gelachen. Tenslotte heeft Tonny ons weer keurig thuis gebracht.

Tonny, Truus en Marieke

…………………………………………………………………………………………………………………

 Alle jarigen in de de maand april; 

Van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van.
 
Copyright © 2004-2020 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee