Home
Dec 10, 2016

Nieuwsbrief december


Nieuwsbrief KBO Keijenborg december 2016

Agenda:
10 december: Avond voor KBO vrijwilligers
11 december: Aanschuiftafel
11 december: Kerstbazar Coens Tapperij
15 december: Wandelen
17 december: Kerstmiddag
7 januari: Nieuwjaarsreceptie
8 januari: Aanschuiftafel
12 januari: Wandelen
21 januari: de Bleijkebus
25 januari: Feestelijke jaarvergadering
26 januari: Wandelen

Zondag 11 december de Aanschuiftafel
Zondag 11 december wordt u getrakteerd op een feestelijke maaltijd in Kerstsfeer,
Er wordt gekookt door de groep van Yvon Lakerveld, goede wijn behoeft geen krans, dit wordt een smakelijke en gezellige middag.
U bent van harte welkom om 12;30 uur en om 13:00 uur gaan we aan tafel. De kosten zijn € 6,= p.p.
Opgave bij Marijke Hilderink tel. 0575 464170
Hebt u geen vervoer dan kunt u opgehaald en weer thuisgebracht worden voor € 2,00 heen en terug, dit moet u even vooraf opgeven.
De volgende aanschuiftafel is op 8 januari 2017, er komt in die tussentijd geen nieuwsbrief uit, denk daar aan bij het opgeven !!

Uitnodiging Kerstmiddag 17 december 2016 .
Op zaterdag 17 december vieren we weer ons Kerstfeest van de KBO, bij Coens Tapperij. Deze middag beginnen we met een viering waarin Riet Niesink en Paulien Gasseling vóórgaan en het Duo Peter en Anja zal ons muzikaal begeleiden.
Na de koffie zullen zij ons verrassen met muziek en zang. Op het eind van de middag kunt U genieten van een heerlijk hapjes buffet. Het lijkt een hele mooie middag te worden, we verwachten dan ook velen van U !
Uw bijdrage is € 15,00, deze kunt U bij binnenkomst voldoen. De zaal is om 13.00 uur open en de aanvang van de viering is om 13.30 uur tot ongeveer 17.30 uur. Opgave vóór 15 december bij Marijke Hilderink tel.0575-464170 en bij Paulien Gasseling tel.0575-461368.
Speciaal voor deze middag zal de Bleyke bus rijden om leden van de KBO naar deze middag te brengen. Hebt U problemen met vervoer om naar deze middag te komen, bel dan gerust. Marieke Schiphorst tel.0575-462957 of Marijke Hilderink 0575-464170

Kerstbazaar in actie voor Serious Request
Zondag 11 december 2016 wordt in Coens Tapperij aan de Sint Janstraat een actie gehouden voor Serious Request, ( het glazen huis) t.b.v. een goed doel.
Iedereen is hier van harte welkom en speciaal de leden van de KBO.

De Trekkebuuls en Vocaal Ensemble zullen een leuk middagprogramma samenstellen
wat aansluit op de activiteiten in het café.
Wij zullen namens de organisatie tijdens dit middagprogramma een hapje en een drankje aanbieden en d.m.v. enkele radrondes met rad van fortuin proberen een bedrag bij elkaar te sprokkelen voor Serious Request. Deze donatie komt terecht bij het Rode Kruis met als doel kindersterfte door longontsteking tegen te gaan.

Het programma is:
12.00h start Winterwandeling - deelname 5,- euro
13.00h Kerstkamerconcert -entree: vrije gift.
In het café zullen deze middag verschillende muziekoptredens zijn.
Team Serious Request 2017
Nieuwjaarsreceptie;
Hierbij nodigt het Bestuur u uit voor de Nieuwjaarsreceptie op 7 januari a.s., in de bar van de Horst, om 14.00 uur. Emiel zorgt voor een lekkere kop koffie met wat lekkers.
Het leek ons mooi, aan het begin van het nieuwe jaar, iedereen de kans te geven om gelukwensen met elkaar uit te wisselen.
Iedereen die de KBO een warm hart toedraagt, is hier van harte welkom.

Jaarvergadering!
Noteert u alvast; 25 januari a.s., aanvang 14.00 uur in de Horst !!

Work-shops !
Bij het bestuur zijn verschillende aanvragen gedaan voor work-shops. Deze, hier onder vermeldde mogelijkheden, hebben wij wat nader bekeken en u kunt als u dit wenst zich hiervoor opgeven.

Mandala tekenen ! In januari start een nieuwe cursus. Tijdens deze lessen komen verschillende technieken aan bod, zodat je leert zelf een mandala te ontwerpen en hoe je het op een mooie manier kunt inkleuren. De lessen zijn om de 4 weken zodat je voldoende tijd hebt om de mandala af te maken. Kosten € 75,00 incl. materialen, koffie/thee en iets lekkers, voor 5 lessen van 9.30 tot 12.00 uur. Deze cursus wordt gegeven door Bertha Ruesink.

Van Klei tot keramiek ! Klei is een fijn, natuurlijk en creatief materiaal. Soepel en toch stevig. Je kunt er op vele manieren iets eigens mee maken. In het atelier kan je zelfstandig werken en voor nieuwkomers, geef ik technieken aan, eigen ideeën uit te kunnen werken. Klei gereedschap, voorbeelden en boeken zijn ruimschoots aanwezig. Samenwerken met anderen is inspirerend en brengt je op nieuwe ideeën.
Vier donderdagmiddagen 2-9-16-en 23 februari van 13.45 tot 16.00 uur voor 5á 6 personen. Kosten € 65,00 p.p. Atelier Annekeramiek, Reigersvoortseweg 26 Toldijk.

Workshop zijde schilderen.
Met de glans van zijde en de briljante kleur van de verf maak je eigen fantastische zijden sjaal in deze basis workshop zijde schilderen.
Een workshop die voor iedereen te doen is en waarbij je echt geen tekentalenten hoeft te hebben.
Na een duidelijke uitleg met tal van voorbeelden, starten met het maken van proefjes op een spanraam. Basis technieken waar we mee werken in deze workshop zijn:
Serti/ contour middel, zout en alcohol en afbinden.
Daarna starten we met het beschilderen van een sjaal.
De workshop is inclusief gebruik van materialen: zijden proeflapjes en sjaal 180/40 cm,
verf en gereedschap.
Misschien vind u lont-breien of arm-breien ook een leuk idee. Het is allemaal mogelijk.
Bij belangstelling is het een dagdeel morgen, middag of avond in Dorpshuis de Horst.
Wanneer we dit gaan organiseren doen we in onderling overleg met degene die zich opgeeft.
Opgave;
Paulien Jansen Schutten
Telf. 0575-463526
Mobiel 06-19320975
Mail. P.jansen56@upcmail.nl.

Kook-clubs !
Bestaat uit 4-6 personen, wisselend wordt er gekookt bij de deelnemers thuis, of op een vaste plek, dat ligt aan de afspraken die onderling gemaakt worden, 1x per maand wordt er gekookt, vooraf wordt een menu samengesteld, samen koken en lekker eten! De kosten worden ook samen gedeeld.
Kookclub voor mannen.
Hiervoor geld het zelfde als boven, maar u bent met mannen onder elkaar.
Hebt u interesse of wilt u informatie?
Marijke Hilderink tel. 0575-464170

De Duofiets.
De Duofiets van Sensire is in eigendom overgegaan naar KBO Keijenborg en staat geparkeerd bij Tweewielercentrum van Slingeland in Keijenborg.
Deze Duofiets is beschikbaar voor iedereen, men hoeft dus niet speciaal lid te zijn van KBO Keijenborg.
Deze Duofiets geeft u de mogelijkheid om samen met mindervalide mensen, die zelf niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch samen er op uit te gaan.
Om deze Duofiets te gebruiken, is vooraf reserveren noodzakelijk bij een van onderstaande contactpersonen.
Als u de Duofiets voor de eerste keer gebruikt, is een korte instructie en oefening noodzakelijk.
Het gebruik van de Duofiets is gratis en voor eigen risico.
Contactpersonen voor het reserveren zijn: Riky Scheers tel: 06-40925644
Truus Buil tel: 06-23858770

Wandelen
Op donderdagmiddag om de twee weken wandelen we ongeveer 7 km. We vertrekken om half twee vanaf het Booltinkplein..
Wandel gerust eens mee, geen enkele verplichting, je hoeft je niet aan-of af te melden.
De data van het wandelen staan in de agenda van onze nieuwsbrief.

Verslag bezoek Erfgoedcentrum te Doetinchem.
De K.B.O. regelde voor zijn leden een bezoek aan het Erfgoedcentrum
Achterhoek en Liemers in het Brewinc te Doetinchem op 10 november.
Jammer dat maar twintig leden hieraan mee deden; want wat we daar te horen en te zien kregen heeft ons erg verrast en hadden we niet graag gemist.
Want alles wat door verenigingen, clubs of stichtingen enz. wordt opgeschreven voor de toekomst, gaat naar het Erfgoedcentrum; wordt daar geordend en bewerkt en in archiefdozen opgeborgen. En het mooie is dat iedereen dit archief gratis kan raadplegen. Vier medewerkers staan klaar om de mensen daarbij te helpen tijdens de bezoekuren.
Dat is ook wel nodig, want als alle archiefdozen op een rij gezet worden,
wordt die rij 10 km lang.
Wij hebben met veel interesse gekeken en geluisterd en wisten niet dat het zo werkt.
Iedereen kan zo naar binnen stappen, naar de studiezaal gaan en daar zelf allerlei gegevens raadplegen in de boeken.
Het was voor ons een leerzame middag, die we niet graag hadden gemist.
Theo Beunk

De Bleijkebus toert naar Intratuin (verslag)
Op zaterdag 26 november vertrok ons gezelschap in een opperbeste stemming vanuit Keijenborg naar Lochem met de Bleijkebus.
Hoewel een dichte mist het uitzicht helaas behoorlijk belemmerde, genoten we toch nog van de herfstkleuren in de natuur. Al waren die nu wel heel wat fletser. Ondanks heel weinig zicht, bracht Tonny, onze chauffeur, ons vaardig naar onze bestemming: Intratuin in Kerstsfeer.
Daar dronken we eerst samen gezellig koffie met appelgebak.
Op onze route door de winkel,( waar we zelfs gebruik mochten maken van rolstoelen ) werden we hier en daar vriendelijk begroet door een buigende Kerstman. Naast echte Kerstdennen stonden er ook veel kunst- en houten Kerstbomen . Met en zonder verlichting, ballen, slingers of andere tierelantijnen. Ook allerlei accessoires, welke al dan niet hadden te maken met Kerst straalden ons tegen. En bakken vol bloemen en planten, potten en vazen en feestelijk gedekte tafels.
Maar genoeg Kerstsfeer geproefd, we wilden nu echt wat proeven. Dus op naar Wichmond in het donker. In eetcafé " d'n Olden Kriet " werden we echter warm onthaald. En een hartverwarmend drankje verhoogde de sfeer en spraak nog meer. We genoten er van een frisse salade vooraf. Daarna kregen we zoveel frites met een snack naar keuze, dat we die nauwelijks nog op konden, al smaakte alles nog zo lekker.
Toen heel voldaan in de bus naar Keijenborg, waar iedereen keurig thuis bij de deur werd afgezet. Het was weer een gezellig uitstapje in deze donkere tijd van het jaar.
groeten, Helmy

Een kort verslag over de aanschuiftafel voor alleenstaanden op zondag 6 november.
Het was een echte herfstdag, af en toe een beetje zon, maar zelfs met een mooie regenboog aan de lucht.
Gezellig naar binnen bij Jan en Alma, heerlijk warm en een mooie locatie.
Je wordt gastvrij verwelkomd door de dames die geheel als vrijwilligers een heerlijk eten voor ons hebben bereid, bestaat uit een voorgerecht - hoofdgerecht en een nagerecht.
Altijd een mooie zelfgemaakte menukaart erbij en dat maar voor liefst € 6.00.
Gezellig aan tafel, wat wij als alleenstaande niet vaak hebben, dat is toch mooi als dat kan.
U kunt opgehaald en weer thuis gebracht worden.
Hebt u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij Marijke Hilderink:
telefoon 0575-464170
De aankondiging staat altijd in de Nieuwsbrief


Nieuwe leden.
In 2016 hebben we onderstaande nieuwe leden mogen begroeten, allen van harte welkom in onze vereniging
en wij hopen u te ontmoeten bij de verschillende activiteiten.

Hr. en mevr. Reukers,
Tonny en Ans Kelderman
Mevr. Besselink-Geurts
Mieke Tankink 
Mevr. Wessels-van Vals
Teunis Pos
de Hr. en Mevr. De Greef
Henk Boers
Henny Wassink
Diet Jansen-Ankersmid
Lies Kelderman-Nijenhuis
Gerard en Willy Menting
Gerda Keijzer-Tolkamp
Alma te Bruin
Lies Scholten Rouwhorst
Bep Eelderink-van Kampen

Het Bestuur wenst u allen fijne Kerstdagen
en een voorspoedig nieuwjaar.

 

PARTICIPATIEBIJDRAGE 2016.

Bij de gemeente Bronckhorst kunt u voor 2016 in de maand december nog een participatie bijdrage aanvragen. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u een laag inkomen en laag vermogen hebt.

Inkomen alleenstaande pensioengerechtigde leeftijd € 1.148.00 per maand excl. vakantietoeslag.
Vermogen alleenstaande pensioengerechtigde leeftijd € 5.920.00
Eigen huis en aandelen tellen mee als vermogen.

Inkomen Gehuwden pensioengerechtigde leeftijd € 1.567.00 excl. vakantietoeslag
Vermogen gehuwden pensioengerechtigde leeftijd € 11.840.00
Eigen huis, aandelen etc tellen mee als eigen vermogen.

MENZIS ZIEKTEKOSTENVERZEKERING
Bij de Gemeente Bronckhorst is een collectieve ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen en laag vermogen.
Eigen woning telt bij dit vermogen niet mee.
Eigen bijdragen incl eigen bijdrage WMO krijgt u terug van uw ziektekostenverzekering.
Inkomen alleenstaanden pensioengerechtigde leeftijd € 1356.00
Vermogen € 11.000.00
Inkomen gehuwden pensioengerechtigde leeftijd € 1852.00
Vermogen € 22.000.00
Dit is bij hoge ziektekosten en wanneer u uw hele eigen bijdrage gebruikt de moeite waard om met de gemeente contact op te nemen.
Heeft u hulp nodig dan kunt u contact met mij opnemen.
P.Jansen Schutten
Telf. 0575463526 mobiel: 0519320975 mail.p.jansen56@upcmail.nl

DIEGENE DIE DE MENZIS/ GEMEENTE VERZEKERING HEEFT ZOU IK WILLEN ADVISEREN OM TE KIJKEN OF U DE EIGEN BIJDRAGE DIE U VOOR DE WMO BETAALD WEL DECLAREERT BIJ UW ZORGVERZEKERING,
DIT WORT NOGAL EENS VERGETEN.

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee